feszekfutas2024plakat

Fussunk tizedszer is a Fészekért

feszekfutas2024plakat

Fussunk tizedszer is a Fészekért

Nemcsak a futókat, hanem mindenkit szeretettel és sok színes programmal várnak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tizedik alkalommal rendezi meg jótékonysági futását a Fészek Gyermekvédő Egyesület, szeptember 29-én, vasárnap 9 órától, Érd főterén.

Ez az évforduló duplán kerek, hiszen az egyesület tavasszal ünnepelte a harmincadik születésnapját (a rendezvényről itt írtunk bővebben).

A szervezetet tizenöt elkötelezett nevelőszülő alapította, hogy azok a gyerekek, akik elkerültek  vér szerinti szüleiktől, családban élhessenek. 1998-ban átmeneti gyermekotthont is nyitottak Érden, ahol krízishelyzetbe került érdi és környékbeli családok gyermekei kapnak ideiglenes elhelyezést. Ez Pest vármegye egyetlen ilyen intézménye, az eltelt 26 esztendőben mintegy ezer gyermek lakott itt hosszabb-rövidebb ideig.

Az átmeneti otthon korábban játszótérrel bővült (archív fotó)

Sajnos, minden családban előfordulhat olyan esemény, aminek következtében a gyermekről nem tud gondoskodni az anyukája. A szülő megbetegszik, kórházba kerül, lakhatatlanná válik a házuk, felmondják az albérletet – és még sorolhatnánk.

Ilyenkor segít a Fészek a gyerekek átmeneti elhelyezésével, és vannak olyan esetek is, amikor az édesanya is beköltözhet a kicsivel. Tizennégy fős otthonuk rendszerint telt házas.

Jótékonysági futás 2023-ban (archív fotó)

Nagyon sokat dolgoznak azért, hogy a lakók mindennapjait komfortosabbá tegyék. Az egyesület által évről évre megszervezett jótékonysági futás bevétele is ezt a célt szolgálja. Volt, hogy a konyhát újították fel belőle, illetve új berendezési tárgyakat vettek, idén a közösségi terek burkolatát cserélnék le, és a kerítésre fordítanák a befolyt összeget.

Nevezni (Manócskától a félmaraton távig) előzetesen itt, illetve a helyszínen lehet. Eddig mintegy száz előnevezés érkezett, de természetesen jóval többen állnak majd a rajthoz.

A Fészek egyesületet nemcsak a nevezési díjjal támogathatjuk: adománydobozaikat a rendezvényen több ponton is kihelyezik, így azok is támogathatják őket, akik nem futnak, csak szurkolnak, vagy a kísérőprogramok kedvéért látogatnak ki a főtérre.

Hiszen a futáson kívül több családi és gyermekprogrammal készülnek: arcfestés, csillámtetkó, plüssoázis, kézműveskedés, színpadi produkciók színesítik a futóversenyt, és aki eljön, megkóstolhatja a retró zsíros kenyeret is. Nem maradhat el a tombola és a zsákbamacska sem.

Íme a részletes program:

Fotó: Fészek Egyesület, ÉrdMost archív, Pexels

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email