felho_nap_freepik

Csapadék még nem lesz, de már jönnek az esőfelhők

felho_nap_freepik

Csapadék még nem lesz, de már jönnek az esőfelhők

Egyelőre túlnyomóan napos idő várható, de a hét második felére minden megváltozik.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Többnyire napos idő valószínű gomolyfelhőkkel, lassanként a keleti harmadban is szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, de északkeleten továbbra is maradnak tartósan borult tájak, ott délutánra szűnik meg teljesen a csapadék – írja előrejelzésében a HungaroMet.

Emellett az Északi-középhegységben lehet néhány futó zápor. Az északnyugati szél főleg az Észak-Dunántúlon élénkül meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul, de a tartósan felhős tájakon ennél néhány fokkal hűvösebb marad az idő. Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Országos előrejelzés szerda estétől csütörtök reggelig

Északkeleten is fokozatosan csökken a felhőzet, miközben újabb vastag, frontális felhőzet éri el a nyugati határt, mely csak lassan araszol kelet felé. Az éjféli óráktól a nyugati, északnyugati határhoz közeli részeken már előfordulhat eső, zápor. Az ország keleti harmadában párássá válik a levegő, sőt köd is képződik.

A légmozgás gyenge lesz, esetleg kora reggel csak a nyugati, határ menti területeken élénkülhet meg az északnyugatira forduló szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 11 és 16 fok között várható, a hidegre hajlamos helyeken ennél alacsonyabb, 10 fok alatti értékek is előfordulhatnak.

Csütörtökön napközben nyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőtakaró. Estére várhatóan már a középső országrészt is eléri a felhőzet és vele együtt az eső, zápor. Néhol esetleg zivatar is kialakulhat. Nyugaton kiadós mennyiségű eső valószínű.

A Dunántúlon az egyre nagyobb területen északnyugatira forduló szél megerősödik, helyenként viharos lökések is kísérhetik, ezzel együtt markáns lehűlés érkezik.

Orvosmeteorológia

Szerdán megszűnő hideg fronthatással számolhatnak az arra érzékenyek. Náluk legáltalánosabb panaszként fejfájás, vérnyomás-ingadozás előfordulhat.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email