felhos_napos_idojaras

Az esőt a napsütés váltja, de szeszélyes lesz az időjárás

felhos_napos_idojaras

Az esőt a napsütés váltja, de szeszélyes lesz az időjárás

Kedden felszakadozik a felhőzet, viszont erős, helyenként viharos szélre is számítani lehet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Dunántúlon gomolyfelhők zavarják időszakosan a napsütést, és már a keleti országrészben is szakadozik a felhőzet, de arrafelé maradnak tartósan borult tájak is a HungaroMet előrejelzése szerint. A csapadékrendszer fokozatosan gyengül, a tartós eső legtovább északkeleten tart ki. Emögött elsősorban a Dunától keletre helyenként záporok is kialakulhatnak.

Az északnyugati, északi szél a keleti harmad kivételével többfelé lesz erős, helyenként viharos. Késő délutántól kezd veszíteni erejéből a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 21 és 26 fok között valószínű, ennél hűvösebb idő a tartósan felhős, csapadékos keleti, északkeleti tájakon lehet. Késő estére 13 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Országos előrejelzés kedd estétől szerda reggelig

A Dunántúlon döntően derült idő várható, de az attól keletre fekvő részeken is egyre inkább vékonyodik, csökken a felhőzet, a Tiszántúlon ugyanakkor még mindig erősen felhős vagy borult lesz az ég. A szélárnyékos északi völgyekben pára- és ködfoltok képződhetnek. Az éjszaka során eső, kisebb zápor még a Tiszántúl keleti felén valószínű.

Az északnyugati, északi szél a Bakonyban és a Bodrogközben élénk, másutt gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérsékletet döntően 12 és 17 fok között várható, a szélárnyékos hidegre hajlamos helyeken ennél hűvösebb is lehet.

Orvosmeteorológia

Hideg fronthatás várható, amely főként a nyugati országrészben élők körében okozhat panaszokat. Fejfájás, vérnyomás-ingadozás, ingerlékenység többeknél előfordulhat. Erősödhetnek az ízületi betegségben szenvedők panaszai, fokozódik a görcshajlam.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email