susnyás

Csőzik László bemászott a „susnyásba”

susnyás

Csőzik László bemászott a „susnyásba”

Érd alsón takarított a polgármester és önkéntes segítőtársai.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kicsi, de annál lelkesebb társaság gyülekezett szombat reggel az Érd alsó vasútállomás mellett: Csőzik László polgármester, Tetlák Örs alpolgármester, Balla Imre képviselő és civil önkéntesek az állomás környékét tisztították meg a szeméttől, immár a harmadik alkalommal.

Munkájuk akadt bőven, a sínek környékét valósággal ellepte a lakossági hulladék. „Hemzsegett az energiaitalos dobozoktól, gyomorkeserűs üvegcséktől, petpalackoktól (…). Be kellett másznunk a susnyásba is a sínek mellé, ott is tele volt dzsuvával minden. Cipők, öngyújtók, boros kannák, amit akarnak” – sorolta a talált „kincseket Facebook-bejegyzésében Csőzik, egyúttal köszönetet mondva, a takarítócsapat tagjainak.

Csőzik László pénteken is egy hasznos hulladékgyűjtő akcióról számolt be. Mint közösségi oldalán írta, végre megtelt a Bem téri kupakgyűjtő szívkonténer, amit még júniusban elsején állítottak ki a Parkvárosban, a Frei kávézó előtt.

A gyűjtés nem csak a környezetet védi, de a rászorulókon is segít: a műanyagfelvásárló 85 forintot ad minden kiló kupak után, amit a polgármester és a városi képviselők ugyanekkora összeggel egészítenek ki. 2020 óta már több ezer kilogrammnyi kupak gyűlt össze, az utánuk járó bevételt Érd nehéz helyzetű családjai, egyedül élő idősei kapták és kapják meg – hogy a segítség a megfelelő helyre jusson, abban a Fészek Gyermekvédő Egyesület, Életfa Csoport Egyesület és a Szikra Tehetséggondozó Egyesület szakértői segítettek az önkormányzatnak

Így történt ez július elsején is, amikor a kupakgyűjtésből hat családot tudott támogatni Érd városa. A rászorulók vásárlási utalvány formájában kapták meg a forrást, amit élelmiszeráruházakban tudtak beváltani.

Bejegyzésében Csőzik arra is emlékeztetett: a kupakokat – lényegében bármilyen típust – az új visszaváltó rendszertől függetlenül is lehet és érdemes gyűjteni, a RePont automaták kupak nélkül is elfogadják a bedobott palackokat. „Önöknek csak egy mozdulat leszedni a flakonokról a kupakokat, a sok kis kupak árából viszont, nagy örömet és meglepetést szerezhetünk olyan családoknak, ahol a legnagyobb a szükség” – kérte az olvasókat a polgármester.

Facebook/ Csőzik László

További cikkeink

További cikkeink

Sok olvasónk felháborodott, amikor a „harci kutya” kifejezést használtuk, ezért szakértőket kérdeztünk, vajon jogos-e

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email