240825-karpati-farkasok-hokitorna

Itthon és Csehországban is bronzérmesek lettek a Kárpáti Farkasok hokisai

240825-karpati-farkasok-hokitorna

Itthon és Csehországban is bronzérmesek lettek a Kárpáti Farkasok hokisai

Nemzetközi jégkorongtornák egész sorát rendezték a hétvégén, ahol eredményesen szerepeltek az érdiek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Három napon át három nemzetközi felkészülési jégkorongtornának volt házigazdája az Érdi Jégcsarnok. Emellett külföldi versenyen is volt jelenésük a Kárpáti Farkasok utánpótláskorú sportolóinak.

Pénteken U12-es, szombaton U14 B-s, vasárnap pedig U14 A-s korosztály vette birtokba az érdi jégpályát. Mindhárom esemény célja a minőségi és hatékony felkészítés volt a szeptemberben rajtoló 2024/2025-ös hazai és nemzetközi versenyidényre.

Hazai jégen az U12-es érdi hokis gyerekek

U12-ben a szlovák Lamac (Lamacs) mellett a székesfehérvári Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia, valamint a Gulácsi Ábris vezetőedző által trenírozott Kárpáti Farkasok fehér és piros csapatai harcoltak egymással a végső helyezésekért. A tornát végül a szlovák Lamac nyerte, megelőzve a második fehérváriakat, illetve a harmadik és negyedik helyen zárt hazaiakat. Előbbi pozíciót a fehér, utóbbit a piros együttes szerezte meg.

A Kárpáti Farkasok U14 B csapata

A szombati U14 B tornán az Ocskay Jégkorong Akadémia és a Kárpáti Farkasok mellett az UTE, a Vasas és a szlovákiai Sokol is jégre lépett. A Fekecs Norbert és Székely Sándor edzők által irányított érdi csapat ezen a napon az ötödik pozíciót tudta elérni, a tornát a Fehérvár nyerte az Újpest, a Sokol és a Vasas előtt.

A Kárpáti Farkasok U14 A csapata

A vasárnapi U14 A tornán a hétvége második TOP 3-as helyezése is összejött a Kárpáti Farkasoknak, ugyanis a szombatival megegyező klubok részvételével rendezett tornán csak a végső győztes UTE, valamint a második fehérváriak tudták megelőzni őket. Itt negyedik a Vasas, ötödik a szlovákiai Sokol lett.

A Kárpáti Farkasok U12-es, U15-ös és U18-as csapatai ugyancsak nemzetközi mérkőzéseket játszottak a hétvégén. A legfiatalabbak a csehországi Magyarsárváron vettek részt a Morávia Kupán, a 15 év alattiak a szlovákiai Zdeno Chara Kupán indultak Simonyban, a legidősebbek pedig három barátságos találkozón ragadtak ütőt három különböző, szintén szlovákiai településen.

A csehországi tornán az U12-es jégkorongozók

A Gulácsi Ábris által irányított U12-es jégkorongcsapat a HC Prerovot kétszer legyőzte, az MSK Orlova ellen egy siker és egy döntetlen volt a mérleg, az AZ Havirovval szemben egy döntetlen és egy vereség jött össze, míg az RT Torax Poruba ellen kétszer alulmaradt az érdi klub. 

Az U15-ös korosztály három nap alatt nyolc csatát vívott meg Szlovákiában. Ezek közül három alkalommal győztesen, ötször vesztesen hagyta el a pályát Kedves Alfréd vezetőedző gárdája. A két utolsó meccsét egyaránt 4-3-ra vesztették el a mieink, mindössze 14 másodpercen múlt, hogy nem bronzérmesek lettek, hanem végül negyedik helyen zártak a magyar fiatalok.

A legidősebb érdi gárda barátságos meccseket vívott három U17-es szlovákiai klubbal, és mindhármat győzelemmel zárta. A Dubnicát (magyarul Máriatölgyest) 3-0-ra, a Pöstyént 8-3-ra, míg a Nagytapolcsányt 5-3-ra múlták felül Dósa Krisztián vezetőedző tanítványai.

Fotók: Kárpáti Farkasok

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email