vihar-jpg-pixabay

Hidegfront vonul át az országon, nem lesz benne köszönet

vihar-jpg-pixabay

Hidegfront vonul át az országon, nem lesz benne köszönet

Zivatart, felhőszakadást és viharos szelet jósolnak a meteorológusok.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szinte az ország egész területén elsőfokú veszélyjelzés van érvényben, hiszen egy hidegfronthoz kapcsolódóan alakulhatnak ki zivatarok nyugatról kelet, délkelet felé haladva – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Délelőtt a Dunántúlon, de csak kevés helyen, a déli óráktól nagyobb számban az ország keleti felén – kiemelten a Tiszántúlon –, és a déli megyékben fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket viharos (~60-80 km/h) széllökések, jégeső (< 2 cm) és átmeneti intenzív csapadék (~10-25 mm) kísérhet.

Szerdán a legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 27 és 34 fok között valószínű, de helyenként a Tiszántúlon egy-két fokkal melegebb is lehet. Késő estére 19 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Országos előrejelzés szerda estétől csütörtök reggelig

Az éjszaka első felében a Tiszántúlon és az északkeleti tájakon még zápor, zivatar előfordulhat, de egyre kisebb számban. Ezt követően ott is csökken a felhőzet, nagyrészt kiderül az ég. Hajnalban az addig derült északnyugati tájakra fátyolfelhőzet érkezik.

Az északnyugati, északi szél a Dunántúlon fokozatosan veszít erejéből, míg a Tiszántúlon és a Bodrogközben élénk, néhol erős lesz. Zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Hideg fronthatásra számíthatunk. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet. Tartós álmosságérzés jelentkezhet.

fotó: pixabay.com

További cikkeink

További cikkeink

Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény pályázatot hirdet Sebészeti szakrendelés sebészeti járóbeteg asszisztens munkakör betöltésére.
A Czabai-kert tulajdonosa az érdi környezetvédelem kimagasló és megkerülhetetlen személyisége volt.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email