lecsofozoAK3

Tarolt Fördős Z felturbózott receptje – VIDEÓVAL

lecsofozoAK3

Tarolt Fördős Z felturbózott receptje – VIDEÓVAL

A kapros galuskás, csirkemellel megbolondított lecsó nyerte az első díjat a VII. Nyugdíjas Lecsófesztiválon.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ez már a hetedik lecsófőző fesztivál, de még mindig tudnak újat mutatni egymásnak és a zsűrinek a csapatok. A rendezvény egyre népszerűbb, idén már tizennégy nyugdíjasklub, illetve -otthon nevezett a megmérettetésre.

Ahogy ez már hagyomány, a csapatoknak a város biztosította a paradicsomot, a paprikát, a hagymát, a kenyeret és a tányérokat, evőeszközöket, poharakat, illetve az ásványvizet és a friss, hideg csapvizet (utóbbit az ÉTV jóvoltából).

A többi hozzávalót, a bográcsokat és a főzőeszközöket a csapatok hozták, ahogy a jókedvet, a szakértelmet, no meg a receptet is.

Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, amely végül három helyezést és három különdíjat is kiosztott. A második és harmadik helyezett ráadásul megosztva nyerte el a díjat, így végül nyolc csapatot díjaztak.

Az első a Topoly utcai idősotthon lett, amely tavaly a káposztás lecsóval különdíjat kapott. A legjobbnak járó ajándékot Szűcs Gábor alpolgármester adta át, aki nemcsak a helyezetteknek, hanem minden csapatnak külön-külön gratulált.

A kupa átvétele után hatalmas volt az ováció az első helyezettek asztalánál, az egyik idős főzőmester meg is könnyezte a bejelentést örömében.

A nyertes receptet Bagonyi Éva, az otthon egyik munkatársa hozta, aki Fördős Z csirkemelles lecsóreceptjét gondolta újra, helyesebben egészítette ki frissen főzött kapros galuskával.

A csapat ügyes kezű nyugdíjasai együtt készítették el az aranyat érő fogást, amiből annyit főztek, hogy az otthonban maradt lakóknak is jutott bőséggel.

Említsük meg azért a többi helyezettet is, hiszen ők is igencsak kitettek magukért, ahogy azok a csapatok is, amelyek most ugyan nem nyertek, de egy emléklappal és egy remek élménnyel gazdagabbak lettek.

I. helyezés: a Topoly utcai Idősek Otthona

II. helyezés: Tusculanum Nyugdíjas Klub és a Napfény Otthon,

III. helyezés: Volán Nyugdíjas Klub, illetve a Parkvárosi Fenyves Nyugdíjas Klub,

Különdíj: Mosoly Nyugdíjas Klub, Életet az Éveknek Nyugdíjas Klub, Bolyai Nyugdíjas Klub.

Fotő: Ádám Katalin, videó: Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email