240803-erdivse-dunafoldvar-magyarkupa

Továbbjutott az Érdi VSE a Magyar Kupában

240803-erdivse-dunafoldvar-magyarkupa

Továbbjutott az Érdi VSE a Magyar Kupában

Labdarúgóink a Dunaföldvár ellen harcolták ki a továbbjutást az Ercsi úton.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Megkezdte szereplését az Érdi VSE a labdarúgó MOL Magyar Kupa 2024/2025-ös idényében. A sorozat 1. fordulójában az FC Dunaföldvárt fogadta Domján Attila vezetőedző együttese a Novák Ferenc Érdi Sportközpontban.

A mostani ellenfelek egyaránt pályára léptek már az NB III-as bajnokság idei kiírásában. Amíg az Érdi VSE 2-0-s bicskei vereséggel nyitotta a szezont, addig a Dunaföldvárt 8-0-val szabályosan lemosta a pályáról a vendéglátó Pécsi MFC az első játéknapon. Mindkét csapat tehát vereséggel hangolt a kupatalálkozóra.

Az Ercsi úti MK-meccs első félideje egyetlen gólt hozott, méghozzá a 30. percben. Egy vendég szabálytalanságot követően tizenegyest ítélt Iványi Gábor játékvezető. Suszter László állt a labda mögé és értékesítette a büntetőt. Az első játékrészben nem esett újabb találat, azonban egy kiállítás borzolta a kedélyeket. A földváriaktól Molnár Ákosnak mutatta fel a piros lapot Iványi, így emberhátrányba került az idegenben játszó gárda. Az Érdi VSE 1-0-s vezetése mellett cseréltek térfelet a csapatok.

A második 45 perc során a házigazda a győzelem bebiztosításáért, a vendégek – egy emberrel kevesebben a pályán – az egyenlítésért küzdöttek. Az 54. percben duplájára nőtt az érdi fór, miután Kincses Márk is eredményes volt. A 2-0-t követően már nem rezdültek újra a hálók, ez lett a végeredmény, ami egyben azt is jelentette, hogy az ÉVSE nyert és bejutott a MOL Magyar Kupa 2. fordulójába.

Az Érdi VSE augusztus 7-én folytatja a tétmérkőzések sorát. Szerdán 17:30-től a Dorog FC látogat a Novák Ferenc Érdi Sportközpontba, az NB III Észak-Nyugati csoport második körében.

Fotó: Balogh István

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email