Érd Város Életmű Díja, ami annak adományozható, akinek több évtizeden át végzett kimagasló közösségi, tudományos, művészeti, kulturális életműve, valamint egyéb területen végzett tevékenysége példaként állítható a város közössége elé.

Érd Város Közéletéért elismerés, ami azoknak a civil szervezeteknek és személyeknek adományozható, akik a legtöbbet teszik Érd lakosságáért, a város kulturális, történelmi és egyéb értékeinek megóvásáért. Az elismerés adományozható továbbá azoknak, akik a társadalmi, közösségi élet építésében, működtetésében kiemelkedő eredményeket érnek el, tevékenységükkel hozzájárulnak a város pozitív arculatának kialakításához.

Érd Város Szociális Munkájáért Díj, ami annak adományozható, aki a város szociális ellátása érdekében végzett példaértékű munkát, valamint az elesettek gondozásában kifejtett kiemelkedő tevékenységet végző személyek, közösségek részére.

Az Év Családja Díj annak az Érden élő családnak ítélhető oda, amelynek tagjai mindennapi életükkel, munkálkodásukkal, gyermekeik nevelésével, taníttatásával, családtagjaik gondozásával, közéleti szerepvállalásukkal is példaként állíthatók a város közössége elé.

A díjazottak személyére bárki javaslatot tehet, aki a javasolt személy tevékenységét közvetlenül ismeri. Az ajánlást rövid indoklással, a javasolt személy tevékenységét összefoglalva, a javaslattevő nevét és elérhetőségét feltüntetve, írásban kell megtenni.

A javaslatokat augusztus 31-ig várják a dij@erd.hu emailcímen.

Szintén az október 23-ai városi ünnepségen adják át az Érd Közbiztonságáért és Tűzbiztonságáért Díjat, az Érdi Építészeti Nívódíjat és az Év Rendőre Díjat, de ebben a három kategóriában a civilek nem ajánlhatnak.