erdi_horgaszegyesulet_halaszleosztas_2023_3

Idén is lesz halászléparti a Dunánál

erdi_horgaszegyesulet_halaszleosztas_2023_3

Idén is lesz halászléparti a Dunánál

Az érdi horgászok július 21-én rendezik az immár hagyományos családi napot és főzőversenyt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Aki egyszer is ellátogatott az érdi horgászok családi napjára és megkóstolta a hamisítatlan érdi halászlét, az biztos visszalátogat újra, hiszen ez a Duna-parti rendezvény a leghangulatosabb nyári városi programok közé tartozik.

halászléfőző verseny
2023. A zsűri, munka közben. Komoly tesztelés után döntöttek a halászléfőző verseny győzteseiről (Archív, Koncz Tamás)

A bográcsokban halászlé rotyog, szól a zene, a gyerekek rohangálnak, játszanak, óvatosan tapicskolnak a víz szélén, a felnőttek pedig az árnyékban hűsölve várják az eredményhirdetést, hogy aztán ők is nekiláthassanak „zsűrizni”, azaz megkóstolni azt a halászlét, amit a verseny tavalyi nyertese főzött, és amiből mindenki kap egy jó nagy tányérral.

2023. A várakozás pillanatai (archív, Koncz Tamás)

Mint Berényi Zsókától, a horgászegyesület elnökétől megtudtuk, idén 120-150 adag halászlével készülnek, természetesen azon felül, amit a versenyre nevezők főznek. Aki látogatóként jönne, az a 2500 forintos belépőért egy tányér halászlevet kap, kenyérrel. (A Teleki sulival nagyon jó az egyesület kapcsolata, kölcsönösen segítik egymást, így Teleki-pólóban érkező gyerekek kedvezményt kapnak.)

Várják azokat is, akik szeretnének indulni a versenyen: a háromfős csapatok július 18-ig nevezhetnek.

Archív fotó

Zsóka elmondta, hogy idén változnak a verseny feltételei: a halat nem az egyesület által biztosított, hanem hozott alapanyagból készíthetik el a halételt a három-három fős csapatok.

A további részleteket (nevezési módja, díja), illetve a horgász családi nap programjait az alábbi plakáton találják az érdeklődők:

Fotó: ÉrdMost archív, Koncz Tamás

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email