JudoHüttner

Történelmi érdi siker az ifjúsági cselgáncs Eb-n

JudoHüttner

Történelmi érdi siker az ifjúsági cselgáncs Eb-n

Jüttner Janka pályafutása eddigi legjobb eredményét érte el a szófiai kontinenstornán.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Bronzérmet nyert Jüttner Janka cselgáncsozó az ifjúsági Európa-bajnokságon. A bolgár fővárosban, Szófiában lezajlott rangos viadal második napján lépett szőnyegre az érdi sportolónő. Az Érdi Judo Klub és a Diósdi DSE korábbi, a Budaörsi SC jelenlegi igazolt versenyzője a korosztályos magyar válogatott tagjaként utazott el a kontinenstornára.

Az Eb-bronzérmes Jüttner Janka

Jüttner az első mérkőzésén az azerbajdzsáni Mammadova ellen nyert fojtással, majd a második összecsapását elvesztette a második helyen kiemelt spanyol Martinezzel szemben. Ezután a vigaszágon bizonyíthatott Jüttner, amit meg is tett. Az izraeli Gil felett waza ari-val aratott győzelmet, utána pedig az ukrán Yemelianován lépett tovább földharcban, leszorítással. 

Jüttner Janka (jobb szélen) közvetlen riválisai társaságában

A bronzmérkőzésen az első helyen kiemelt magyar Vas Mira várt Jüttner Jankára, aki a párharc első felében aktívabb volt, azonban a folytatásban az érdi cselgáncsozónak sikerült eldobnia ellenfelét, amivel meg is nyerte a „kisdöntőt”. Gáspár Tibor és Csetnek Béla 17 éves tanítványa ezzel a sikerrel pályafutása eddigi legnagyobb sikerét aratta Szófiában.

„Jól sikerült a felkészülés. Úgy éreztem, jó formában vagyok és elégedett voltam a judommal. Az Eb előtt Porečben voltunk edzőtáborban, ami egy nagyon jó élmény volt, jól ment a munka és élveztem a küzdelmeket. Fárasztó volt az Eb, mint minden verseny. A legfárasztóbb a negyedik küzdelem volt, amit az ukrán ellenféllel vívtam és golden score-ban nyertem. Az eredményemmel nagyon elégedett vagyok, egyúttal büszke is. Az utazás nem a tervek szerint alakult, mert sokat késett a repülő és ottani idő szerint a mérlegelés napján hajnal 4 körül foglaltuk el a hotelszobát. Végül ez nem jelentett gondot, kipihenten és felkészülten kezdtem a versenynapot, és ennek meg is lett az eredménye”

— értékelte az Eb-bronzérmet érő teljesítményét Jüttner Janka.

Fotó: European Judo Union

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email