Hincz Gyula kiállítása az Érdi Galériában

Hamarosan elköltözik Érdről a magyar Picasso

Hincz Gyula kiállítása az Érdi Galériában

Hamarosan elköltözik Érdről a magyar Picasso

Július 13-án bezár a Hincz Gyula képzőművész munkásságát bemutató kiállítás az Érdi Galériában, de a szervezők a búcsút is szeretnék emlékezetessé tenni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Már csak pár napig látható Hincz Gyula tárlata az Érdi Galériában. Szóval, ha még nem tették meg, akkor szombatig van lehetőségük elmerülni a XX-ik századi magyar képzőművészet egyik kiemelkedő alakjának a művészetében.

Aki figyelemmel követi a helyi kulturális életet, az láthatta, hogy a szervezők nem egy „átlagos” kiállításként kezelték a dolgot, hiszen a megnyitó óta többször is különféle programokkal próbálták meg „körbejárni” a Hincz életművet, egyúttal népszerűsíteni a tárlatot.

A „Kaleidoszkóp – Hincz Gyula 120″ című kiállítás megnyitója az Érdi Galériában

Tartottak irodalmi estet a képek közt, volt a művész munkásságának minden részletére kiterjedő tárlatvezetés, gyereknapi program, sőt még az is kiderült, hogy Hincz Gyula a kortárs magyar költőt, Szabó T. Annát is inspirálta.

De ezzel még nincs vége, hiszen az Érdi Galéria a kiállítás utolsó előtti napját is szeretné emlékezetessé tenni.

Szabó T. Anna költő a Hincz Gyulához fűződő emlékeiről mesél

A július 12-én, pénteken 18 órakor kezdődő eseményen Moór Anikó textilrestaurátor tart egy vetítéssel egybekötött előadást, amiből a tárlat fő műtárgyának, azaz a Népek barátsága nevű falikárpit restaurálásának a történetét ismerhetjük meg.

Emellett a látogatók „magukra ölthetik” Hincz Gyula varázslatos színeit, és fotózkodhatnak a kivetített alkotásokkal, a képeket pedig magukkal vihetik.

Mint írják, az eseményen a részvétel díjtalan, azonban regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékukat az erdigaleria@gmail.com e-mail címen tudják jelezni.

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email