mav_kutyaszallitas_vonaton_dsc2348_202406

A szájkosár is elég lesz Buksira a balatoni vonatokon

mav_kutyaszallitas_vonaton_dsc2348_202406

A szájkosár is elég lesz Buksira a balatoni vonatokon

Nem kell többé zárt doboz a 20 kilósnál könnyebb kutyákhoz, lazított szabályain a MÁV.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Egyre többen utaznak kutyájukkal a balatoni vonatokon a nyári szezonban, a MÁV pedig – az utasok kéréseire figyelve –  könnyített az állattartók helyzetén.

Eddig csak zárt szállítódobozban engedték fel a négylábúakat a helyjegy köteles vonatokon, június 26. és szeptember 1. között azonban elég lesz a póráz és szájkosár használata is, a 20 kilogrammnál könnyebb kutyák esetében – közölte a vasúti társaság, hangsúlyozva azt is, hogy a könnyítést egyelőre tesztjelleggel vezetik be.

  • A Balaton déli partján a Balaton és Tópart IC-k, a Jégmadár, Panoráma, Napfürdő, Aranypart, Aranyhíd, Ezüstpart, Fenyves expressz vonatok,
  • valamint az északi parton közlekedő Kék Hullám IC-k, Csabai Tekergő, Szabolcsi Tekergő, Lesence és Tanúhegy expressz vonatok 2. kocsiosztályán

bármely utas bevihet az utastérbe szájkosárral, pórázon vezetve viszonylati kutyajegy vagy kutya országbérlet felmutatásával egy 20 kilogrammnál könnyebb kutyát úgy, hogy az ne zavarja a többi utast és/vagy kutyát.

A házikedvencről az utazás során sem a pórázt, sem a szájkosarat eltávolítani nem szabad, a pórázt az utasnak a kezében kell tartania. Az utazás során a kutya érvényes (1 évnél nem régebbi) oltási igazolványát is be kell mutatni. Ha a kutyatartó közelében ülő utas kifogásolja az állat jelenlétét, számára a nem megfelelő helybiztosítás szabályai szerint a vasúti társaság új ülőhelyet biztosít, illetve a nem megfelelő ülőhelyről igazolást ad.

Fontos tudni, hogy a 20 kilósnál nehezebb, nagy testű kutyák változatlanul csak a nem helyjegyköteles vonatokon és csak azok peronján szállíthatók, az utastérbe nem vihetők be.

 

mav.hu

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email