Ürmös_járda_Czereb

Befejeződött az Ürmös utcai járda egy szakaszának építése

Ürmös_járda_Czereb

Befejeződött az Ürmös utcai járda egy szakaszának építése

Az első ütemben ötszáz méter hosszan épült járda, így már most sokkal biztonságosabb a közlekedés a gyalogosok számára az érintett szakaszon.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A fejlesztés keretében felfelé, másfél méteres szélességben, kiemelt szegélykővel fél kilométernyi új járdát alakítottak ki, amit a második ütemben a Diófa utca irányába folytatnak majd. A cél az, hogy elérjék a Folyondár-Törökbálinti úti kereszteződést, ahol a tavalyi nagyszabású építkezés keretében már kiépült a járdarendszer.

Egyébként az Ürmös utcában zajló munkálatok szorosan kapcsolódnak az elmúlt időszak fejlesztéseihez, hiszen néhány hónappal ezelőtt megújult az Ürmös-Tárnoki-Csaba kereszteződés, valamint új járdát kapott a Tárnoki út a Csaba utcából egészen a Gyöngyvirág utcáig.

A tervek szerint a városvezetés még az idén folytatná a Tárnoki úton a járdaépítést, ugyanis a városrész gyalogos közlekedését szeretnék becsatlakoztatni a Kutyavári járdahálózatba, ahol éppen nemrégiben adták át az új zebrát is. Már csak pár méter hiányzik, ami összekapcsolja a Facéliát a Kutyavárival, és így becsatlakozik a kutyavári járdahálózatba.

A cél a már meglévő járdahálózatok összekapcsolása az újonnan építettekkel, jelen esetben az, hogy ez a járdahálózat becsatlakozzon abba a hálózatba, ami a Folyondár és Törökbálinti útnál már meg van építve. Lényegében egy észak-déli irányú, a főbb utakat (Kutyavári, Tárnoki, Ürmös, Folyondár, stb) összekötő összefüggő járdarendszert építenek ki.

A pénzügyi nehézségek, illetve az önkormányzatokat ért központi megszorítások ellenére az elmúlt öt évben – az említett járdaépítési program keretében –  az önkormányzat 80 járdaszakaszt újított fel, illetve épített meg közel 17 kilométer hosszan.

fotó: Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email