szunyogPixabay3

Dupla támadás a szúnyogok ellen

szunyogPixabay3

Dupla támadás a szúnyogok ellen

A Katasztrófavédelem mellett az önkormányzat által megbízott cég is irtja majd a vérszívókat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint azt már megírtuk, június 19-én, napnyugta után a Katasztrófavédelem által megbízott cég földi kémiai szúnyoggyérítést végez Érden. Az önkormányzat megbízásából a Rovért Kft. további 550 hektáron irtja majd a szúnyogokat Parkvárosban, Dombosvárosban és Érdligeten, mintegy kiegészítve a Katasztrófavédelem tevékenységét.

Pótnapként a június 20-21-ét jelölték meg.

„Hatását tekintve a két szúnyogirtás kiegészíti egymást, és közel 1000 hektárt érint összesen. Ha ez a beavatkozás nem bizonyul elégségesnek, az önkormányzat további gyérítést rendel meg”
– mondta az ÉrdMostnak László Ferenc, a Polgármesteri Hivatal kommunikációs vezetője.

A Rovért Kft. a Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szert használja majd, ahogy a Katasztrófavédelem is. A méhészeket az önkormányzat előzetesen tájékoztatja, hogy e  rovarokban ne essék kár. Emberre, meleg vérű emlősökre az említett szer nem ártalmas, ugyanakkor érdemes a gyermekjátékokat, kerti eszközöket, száradó ruhákat összegyűjteni, letakarni abban az időben, amikor a szúnyogirtást végzik.

Javasolják továbbá, hogy a kezelés idejére és az azt követő egy órán át tartsuk zárva az ajtókat, ablakokat, és kapcsoljuk ki a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket.

A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt érdemes megmosni.

A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

Mi magunk is sokat tehetünk azért, hogy minél kevesebb szúnyog legyen a környezetünkben: a szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák, ezért szüntessük meg, vagy rendszeresen ürítsük, illetve takarjuk le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Fotó: Pixabay, Freepik

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email