csozik gyozelem3

Elsöprő fölénnyel győzött Csőzik László

csozik gyozelem3

Elsöprő fölénnyel győzött Csőzik László

Mindenki polgármestere szeretnék lenni, azoké is, akik nem rám szavaztak - hangsúlyozta Csőzik László, aki közel kétharmados győzelmet aratott a választáson.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Míg 2019-ben a voksok 49,8 százalékával nyert T. Mészáros András (Fidesz-KDNP) ellen, most mintegy kétharmados, elsöprő győzelmet aratott Csőzik László. A szavazatok 89,58 százalékos feldolgozottságánál Csőzik László (Szövetség Érdért) a voksok 61,26 százalékával nyert. Kardosné Gyurkó Katalin (Fidesz-KDNP-Nemzeti Fórum-ÉRteD Családbarát Egyesület) a voksok 32,55 százalékát szerezte meg, Farkas Gáborné Szalai Timea (Mi Hazánk) 3,76 százalékot, míg Asztalos Éva (független) 2,44-et.

A régi-új polgármester az eredményváróról élőben jelentkezett a közösségi oldalán. Vele ünnepeltek a jelenlegi önkormányzati képviselők és azok is, akik októberben lépnek majd hivatalukba. A Szövetség Érdért minden egyéni választókerületi képviselőjelöltje győzött a választáson, minden egyéni választókerületben.

„Nagyon szépen köszönjük, hogy akkora sikerhez juttattak minket, amiről nem mertünk álmodni. Az elmúlt öt év jószerivel a válságmenedzselésről szólt. Először jött a covid, a rezsi- és a háborús válság, az önkormányzatok kivéreztetése. Ennek ellenére is mindent megtettünk önökért, erőn felül próbáltuk a választási ígéreteinket teljesíteni: a csatornapénz visszajuttatását, az aszfaltozást. Köszönjük szépen a türelmüket, hogy mellettünk voltak, hogy azokat a magyarázatokat, amelyekkel szolgáltunk, reálisnak tartották – merthogy azok is voltak. Érd olyan várossá vált, amely érdemi közösséget hozott létre, ami valamennyiünké.

Mindenki polgármestere szeretnék lenni, azoké is, akik nem rám szavaztak, mert egy városban élünk, és innentől nincs se jobb, se bal, se liberális, se konzervatív. Lokálpatrióták vagyunk és Érdért dolgozunk” – hangsúlyozta Csőzik László, aki a Szövetség Érdért képviselőitől azt kérte, hajtsanak és dolgozzanak együtt a városért, hiszen Érd megérdemli.

„Az emberek akkor elégedettek, ha azt látják, hogy ott vagyunk, kimegyünk, segítünk, elmegyünk a falig, és ha kell, átlépjük a falat is, mert egy olyan forráshiányos városban, mint Érd, szükség van erre a plusz teljesítményre is. Véleményem szerint ezt értékelték a szavazók. Nagyon szépen köszönjük önöknek. Ez a megbízatás semmi más, mint szolgálat. A köz szolgái vagyunk, azon vagyunk, hogy önökkel, a várossal jót tegyünk. Biztos vagyok benne, hogy Érd nagy jövő előtt áll, Érdre még komoly sikerek várnak ebben a ciklusban.

Ezek a sikerek abból fakadnak, ha erősek tudunk lenni, ha megszűnik az állandó kiszolgáltatottság a kormányzatoknak, támogatásoknak, ha saját magunk ki tudjuk termelni azt a plusz bevételt, amivel tudunk hatékonyan gazdálkodni. Csináljunk egy erős helyi gazdaságot, és az abból származó bevételből építsünk utakat, járdákat, vízelvezető rendszert, és teremtsünk megfelelő mennyiségű óvodai, bölcsődei, iskolai férőhelyet. Akkor megyünk előre, ha tudunk fejleszteni. A következő időszaknak ebben jelölném meg a legnagyobb hangsúlyát.”

Csőzik László elmondta azt is: a csatornapénzek  visszafizetését végigviszik, öt év alatt, ötvenezer forintos részletekben. „Rendeletünket módosítani fogjuk annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb ember érezze azt, hogy megrövidül, és a lehető legtöbb érezze azt, hogy igazságot szolgáltattunk neki” – zárta szavait az újraválasztott polgármester.

Kardosné Gyurkó Katalin, a Fidesz-KDNP jelöltje a közösségi oldalán köszönetet mondott mindenkinek aki támogatta őt, és gratulált a győztesnek.

Képek: Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email