polgarmester szavaz

Az érdiek negyede már leadta voksát

polgarmester szavaz

Az érdiek negyede már leadta voksát

Jóval többen szavaztak délelőtt tizenegy óráig, mint öt vagy tíz éve.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tizenegy óráig az érdi választópolgárok 25,27 százaléka ment el szavazni. Az országos arány ennél valamivel kevesebb, 22,89 százalékos.

Összehasonlításképp: öt éve az önkormányzati választáson 17,56 százalékos volt a részvételi arány délelőtt 11 óráig, 2014-ben pedig csupán 13,62 százalékos.

De térjünk vissza a jelenlegi választás legfrissebb adataihoz, amelyeket a Helyi Választási Iroda bocsátott rendelkezésünkre.

A 14.486 délelőtti szavazóból legtöbben a 47-es szavazókörben (12. egyéni választókerület ) voksoltak, 378-an. Legkevésbé aktívak továbbra is a 9-es szavazókörhöz (3. EVK) tartozók: 11 óráig 225-en adták le szavazatukat. Mint azt korábban megírtuk, egy szavazókörben 950-1300 választópolgár adhatja le voksát reggel 6 és este 7 óra között.

Leadta szavazatát Csőzik László polgármester is. Kardosné Gyurkó Katalin, a Fidesz-KDNP-Nemzeti Fórum-ÉRteD Családbarát Városért Egyesület polgármesterjelöltje szintén voksolt már, mint Facebook-oldaláról kiderül.

Szerettünk volna jelen lenni, amikor Csőzik László kihívói leadják szavazataikat, és megkérdezni őket (Kardosné Gyurkó Katát, Asztalos Éva független jelöltet), hogyan látják a választási esélyeket, milyen eredményre készülnek, és mennyire volt kemény a választási hajrá, de ők nem kívánták az ÉrdMost jelenlétét a voksolás ideje alatt.

Korábbi választási cikkeinket itt, itt és itt olvashatják.

Fotó: Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email