magyar peter11

Magyar Péter nevében követtek el választási csalást Érden

magyar peter11

Magyar Péter nevében követtek el választási csalást Érden

Nem ez az első eset, hogy Érden megpróbáltak visszaélni a Tisza Párt nevével.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„A TISZA Párt nevét sajnálatos módon nemcsak írásban és plakátokon, hanem telefonon, robothívások formájában is visszaélések tárgyává tették.

Kijelentjük, hogy bármely jelölt lejáratására irányuló telefonhívások, posztok, levelek és megkeresések nem tőlünk származnak. Mi nem végzünk robothívásokat, és nem eszközünk mások lejáratása. Ha bárki ilyet tapasztal, az egy ismételt visszaélés a nevünkkel. Ezeknek a hívásoknak az a célja, hogy közösségünket megvezessék, nevünket besározzák” – közölte június 7-én Facebook-oldalán a Tisza Párt, és mindenkit arra kért, hogy ezeket a hívásokat jelentsék.  A visszaéléseket ezen az oldalon lehet bejelenteni.

Magyar Péter Érden május 17-én

Sajnálatos módon Érden is történt ilyen súlyos eset. Többek között erre reagált Magyar Péter pártja. Mivel június 7-én Érden elkezdődött egy olyan telefonhívás sorozat, amelyben arra kérik az embereket, ne szavazzanak Csőzik Lászlóra, hanem szavazzanak Asztalos Évára, mert azzal a Tisza pártot támogatják.

Minden jel arra mutat, hogy választási csalással van dolgunk, valaki visszaélt Magyar Péter és a Tisza Párt nevével.

Nem ez az első eset, hogy Érden megpróbáltak visszaélni Magyar Péter nevével. Asztalos Éva független polgármesterjelölt és a 9. választókerület képviselőjelöltje május 17-én  megpróbálta megkörnyékezni Magyar Pétert, miután a Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje a városháza előtt tartott beszédet.

Asztalos a V.É.D. (Városunk Érdekében Dolgozunk Egyesület) színeiben indul a képviselői székért, ám függetlenként mérkőzik meg a polgármesteri posztért

A beszéd után a másfél ezerre becsült tömegből rengetegen maradtak még a városháza előtti téren, hogy pár szót válthassanak Magyar Péterrel, illetve, hogy készíthessenek vele egy közös szelfit.

Asztalos Éva polgármesterjelölt és a 9. választókerület képviselőjelöltje szintén kiállta a sort, hogy szelfizhessen Magyar Péterrel.

Azonban Magyar Péter hívei és Asztalos Éva között hirtelen heves vita robbant ki, mert többen hangosan jelezték, bizonyára azért akar közös képet Magyar Péterrel, hogy felhasználhassa a kampányába.

Egy ponton túl Magyar Péter megelégelte a vitát és azt mondta, Asztalos Éva ne készítsen közös képet róluk. Ha mégis megteszi, az választási csalásnak minősül.

Valaki a tömegből meg is örökítette a jelenetet, amit egy több mint 6000 követőt számláló érdi facebook oldalon meg is osztottak.

Miután az incidenst itt olvasható cikkünkben megírtuk, Asztalos Éva följelentette az Érd Médiacentrumot, de panaszát elutasították.

Beadványára a Pest Vármegyei Területi Választási Bizottság megállapította, hogy „a kifogás érdemi vizsgálatra alkalmatlan”, mivel nem tartalmaz okfejtést, vagyis, hogy „a megjelölt jogszabályhelyhez kapcsolódóan mi volt a konkrét jogszabálysértés”.

Asztalos Éva egyébként már korábban is próbálta magát Magyar Péter szövetségeseként feltüntetni.

Az érdi hírek írta meg május 16-án:

„Asztalos Éva polgármesterjelölt állítása szerint Magyar Péter, a TISZA párt alelnöke őt támogatja Érden.”

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email