momentummajalis12

Minél több közvetlen EU-forrást Érdnek

momentummajalis12

Minél több közvetlen EU-forrást Érdnek

Cseh Katalin EP-kéviselővel és -jelölttel az európai parlamenti választások tétjéről beszélgettünk az érdi Európa Pikniken.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Érdre látogatott Cseh Katalin EP-képviselő. A Momentum listáján második helyen álló politikus az országot járja, Érd az utolsó előtti állomás. Az Európa Pikniken kötetlen programokkal, beszélgetéssel, grill party-val várták az érdeklődőket.

„Országjárásunk fő formájának azért választottunk egy beszélgetős, grillezős, barátkozós eseményt, hogy az elképesztően felhevült, gyűlölettel teli közegben nagyon jó az, ha van lehetőség emberi szót váltani politikusokkal. Bízom benne, hogy Érden is nagyon sok jó beszélgetés valósul meg ezen a délutánon” – mondta a politikus.

Cseh Katalint arról kérdeztük, szerinte mi az EP-választás tétje, részint az ország, részint Érd számára.

„Két fontos tétje van: az egyik, hogy kisebbségbe tudjuk szorítani az Európai Parlamentben a Fideszt, és demokratikus erőket delegáljunk helyette. A másik, hogy megmaradjanak és megerősödjenek azok az európai fékek és ellensúlyok, amelyeket az Orbán-rendszerrel szembe tudunk állítani. Ezek közül a legfontosabb, hogy minél több közvetlen forrás érkezzen a következő ciklusban is a kormányt kikerülve, direktben az önkormányzatokhoz és a civilekhez, hiszen ők tudják a legjobban használni.”

A politikus Érddel kapcsolatban elmondta, hogy helyben is ez a fő tét.

„Remélhetőleg tudja folytatni a jelenlegi városvezetés. Támogatjuk Csőzik Lászlót, aki kiváló munkát végzett. Cél, hogy Érd minél több európai forrásból tudjon gazdálkodni. 40 milliárd euróval nőtt  a közvetlen források aránya a mi munkánknak köszönhetően. Szeretnénk, ha minél jobban tudná szolgálni az Európai Unió Érd lakosainak érdekeit is”

– hangsúlyozta Cseh Katalin.

Arra a kérdésre, hogy a háború mennyire jelent valós fenyegetést, a politikus elmondta:

„nagyon fontos, hogy megvédjük Magyarországot és Európát a háborús pusztítással szemben. Ezért fontos, hogy támogassuk Ukrajnát.”

„Nagyon visszásnak tartom, hogy Orbán Viktor a békéről beszél, miközben a háborús agresszorral barátkozik. Magyarország érdeke az, hogy a szomszédunkban egy stabil, biztonságos ország legyen – Ukrajna, ami az EU tagjává is tud válni, és ami tudja biztosítani a jólétet és a biztonságot az ott élő kárpátaljai magyaroknak is” – tette hozzá.

Fotó: Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email