penz_nyers

Elindult a csatornapénzek visszafizetése

penz_nyers

Elindult a csatornapénzek visszafizetése

Az első igénylők már sms-ben megkapták az értesítést a visszafizetésről.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A vonatkozó önkormányzati rendelet alapján május 15-én nyílt meg az érdiek előtt a lehetőség, hogy visszaigényeljék a csatorna-hozzájárulást. A 250 ezer forintot az önkormányzat 50-50 ezer forintos részletekben, öt év alatt fizeti majd vissza.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, mindezt nagy vita előzte meg a közgyűlésen, a rendeletet az ellenzéki képviselők nem fogadták el, kivéve Bács Istvánt, aki nemrég kilépett a Fidesz-KDNP-frakcióból.

Érdemes kiemelni, hogy az önkormányzattól teljesen független Társulat helyett a városháza magára vállalja ennek az összegnek visszafizetését. Három hét alatt több mint 1000 igénylés érkezett az önkormányzathoz, el is bírálták az első beadványokat.

„Az első igénylő érdiek már sms-értesítést kaptak az 50 ezer forintos első részlet megérkezéséről”

– írja a közösségi oldalán a polgármester.

Csőzik László a csatornapénzekkel kapcsolatban megjegyezte, hogy a Társulat korábbi, fideszes vezetése hosszú ideig semmilyen megkeresésre nem reagált, tavaly ősszel viszont változott az álláspontja. Adatok hiányában pedig nem indulhatott el korábban a folyamat. Miután az önkormányzat rendelkezésére bocsátották, hogy ki fizette be ezt a pénzt egykor és mennyit fizetett be, utána tudott érdemben lépni a városháza is.

A polgármester továbbá cáfolta azokat a  hazugságokat, miszerint senki vagy csak kevesen kaphatják vissza, mert alacsony a jövedelemhatár. Jelenleg nettó 1-1,5 millió forint fizetés alatt (az összeg függ az adott családban élők számától) igényelhető és visszakapható a csatornapénz.  A városvezetés szándéka továbbra is változatlan az ügyben:

szeretnének igazságot szolgáltatni az érdieknek, így ha arra szükség van, a megállapított jövedelemhatáron is készek vagyunk változtatni rövid időn belül.

Az önkormányzat korábban egy videót is készített a visszaigénylés folyamatáról, ezt mutatjuk is:

fotó: ÉrdMost archív / Csőzik László Facebook-oldal

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email