erdi dunakanyar

Közel 50 millió forintot nyert a város a Duna-part fejlesztésére

erdi dunakanyar

Közel 50 millió forintot nyert a város a Duna-part fejlesztésére

Közvetlenül az Európai Unió egyik alapjától jön a pénz.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Már több uniós pályázati sikerrel is büszkélkedhet Érd, hiszen az elmúlt időszakban a Magyar Földrajzi Múzeum kertjének teljes revitalizációjára nyert közel 160 millió forintot a város egy testvérvárosi együttműködés keretében.

Most pedig egy újabb, uniós pályázati sikernek örülhetnek az érdiek, hiszen  közel 50 millió forintból (120 ezer euró) fejlesztik majd az érdi Duna-partot – tudtuk meg a Polgármesteri Hivatal kommunikációs vezetőjétől.

Az érdi Dunakanyar

László Ferenc kiemelte, hogy rendkívül fontos a várost érintő 6 kilométeres folyószakasz védelme. A „Restoriver” pályázaton elnyert uniós forrásból kísérleti projektek valósulnak majd meg, amelyekkel a klímaváltozás kihívásaira szeretne a város hatékonyan reagálni.

„Olyan fejlesztések indulnak majd, amelyek elősegítik a vizek megtartását, illetve hasznosítását az aszályok és a szárazság időszakában”

– tette hozzá.

A Természetvédelmi Világalappal és néhány kelet-európai várossal közösen elnyert pályázat fontos célja az is, hogy az élővizeket, a természetes könyezetet megőrízzék, többek között azokon a részeken is, ahol a beépített környezet van túlsúlyban.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email