nyari_vihar

A sok napsütés ne tévesszen meg senkit

nyari_vihar

A sok napsütés ne tévesszen meg senkit

Túlnyomóan napos idő lesz, de a zivatarveszély miatt a legrosszabbra is fel kell készülni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Sok napsütés várható, de emellett gomolyfelhők képződnek, illetve délen, délkeleten fátyolfelhők is lesznek az égen – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Szórványosan valószínű zápor, zivatar, amelyeket felhőszakadás-szerű csapadékhullás kísérhet, ezért továbbra is elsőfokú veszélyjelzés van érvényben.

Estére a gomolyfelhők feloszlanak, a csapadék megszűnik. A szél csak zivatarok környezetében lehet átmenetileg erős vagy viharos. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között alakul. Késő estére 15 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet.

Országos előrejelzés szerda estétől csütörtök reggelig

Az ország döntő részén derült, száraz idő várható. Azonban az éjszaka második felében északnyugaton megnövekedhet a felhőzet, és arrafelé kis eséllyel zápor nem kizárt. Hajnalra párássá válik a levegő, foltokban köd képződhet.

Gyenge lesz a légmozgás, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 16 fok között várható, az északi völgyekben ennél kissé hűvösebb lehet.

Orvosmeteorológia 

Fronthatás nem terheli szervezetünket, de a fülledt idő hatására többek között fáradékonyságot, álmosságot tapasztalhatunk.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email