papi_foldek1

Harmincmilliót nyert Érd a Papi földek továbbfejlesztésére

papi_foldek1

Harmincmilliót nyert Érd a Papi földek továbbfejlesztésére

Dörzsölheti a tenyerét, aki szeret biciklizni, rollerezni, gördeszkázni, hiszen a hamarosan induló beruházás nekik szól.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

1300 négyzetméteres, úgynevezett pumpapályát alakítanak ki a Papi földeken található szabadidőparkban, számolt be a hírről Facebook oldalán Csőzik László polgármester. A város közgyűlése egyébként még januárban döntött róla, hogy megpróbál pénzt szerezni erre az elképzelésre.

Ahogy a koncepciótervből is kiderül, a pumpapálya a következőt jelenti:

„A pumpapálya (angolul “pumptrack”) egy modern közösségi tér/játszótér minden korosztálynak. Ha használója megfelelően “pumpál” akkor akár tekerés vagy hajtás nélkül képes körbe-körbe haladni rajta. A pumptrack hullámok és kanyarok egymásutánja. Egyre növekvő népszerűsége annak köszönhető, hogy egyaránt nyújt élményt amatőröknek és profiknak, és bármilyen sporteszközzel használható ami gurul.”

László Ferenc, a Polgármesteri Hivatal kommunikációs vezetője elárulta, a Miniszterelnökség Aktív Magyarország Programjának keretében elnyert fejlesztésre 30 milliót kap az önkormányzat, amit a város egy önrésszel is kipótol majd.

A polgármester bejegyzésében azt is írja, hogy a pumpapálya mellett a jövőben bővíteni kívánják a Papi földeken található játszóteret, valamint rövidesen büfék, kávézók is nyílnak majd a területen.

Fotó: Illusztráció/ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email