Nagykanizsa, 2023. június 23.
Zivatarfelhõ Nagykanizsa felett 2023. június 23-án este.
MTI/Varga György

Az eső mellett van esély némi napsütésre is

Nagykanizsa, 2023. június 23.
Zivatarfelhõ Nagykanizsa felett 2023. június 23-án este.
MTI/Varga György

Az eső mellett van esély némi napsütésre is

A nap második felében felszakadozik a felhőzet, de a zivatarveszély nem szűnik meg.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a legtöbb helyen felhős reggelt követően idővel szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és általában több órára kisüt a nap. Reggel még főként az ország északnyugati felén, napközben már másutt is elszórt jelleggel várható eső, zápor, zivatar, utóbbi nagyobb számban az északkeleti harmadban valószínű, felhőszakadásra is ott van több esély.

Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul. Késő estére 13 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet.

Országos előrejelzés kedd estétől szerda reggelig

A csapadék megszűnik, nagy területen kiderül az ég, de hajnalra foltokban köd képződhet. Gyenge lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 fok között várható.

Orvosmeteorológia

Frontátvonulás nem nehezíti a mindennapjainkat, de némileg hűvösebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé, ezért azoknál, akiknek a neuro-hormonális rendszere nem működik olajozottan, azok hidegfront jellegű változásokat tapasztalhatnak. Ilyen változás lehet a fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenése. Ezért a közlekedésben résztvevők fokozottabban figyeljenek!

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email