vihar_iteletido_storm

Heves zivatarokkal, felhőszakadással sújt le az időjárás

vihar_iteletido_storm

Heves zivatarokkal, felhőszakadással sújt le az időjárás

A hét első napjaiban nem lesz köszönet, viszont szerdától gyökeresen megváltozik minden.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hétfőn délután egyre többfelé (estig nagyobb számban a Dunántúlon) várható zivatar. A késő délutáni, kora esti órákban nagyobb eséllyel a déli, délkeleti tájakon heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyek rendszerbe szerveződve észak, északkelet felé haladnak – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat. Éjszaka csökken a zivatarok száma, de elszórtan továbbra is előfordulhatnak. A szél csak zivatarok környezetében lesz erős vagy viharos. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 28 fok között alakul. Késő este 15 és 22 fok közötti értékek várhatók.

Kedden a legtöbb helyen felhősen indul a reggel, ám idővel szakadozik, gomolyosodik a felhőzet és általában több órára kisüt a nap. Elszórt jelleggel várható zápor, zivatar, utóbbi nagyobb számban az északkeleti harmadban valószínű, felhőszakadásra is ott van több esély.

Az északnyugatira, nyugatira forduló szelet az Észak-Dunántúlon és zivatarok környezetében kísérhetik erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul.

Szerdán napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Néhol előfordulhat zápor, zivatar. Hajnalban pára-, ködfoltok képződhetnek. A nyugati, délnyugati szél csak kevés helyen élénkül meg. A hőmérséklet hajnalban 9, 15, délután 24, 29 fok között alakul.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email