felho_nap_freepik

Változatos időjárással indul a nyár

felho_nap_freepik

Változatos időjárással indul a nyár

Napsütésre is bőven lehet számítani, de amikor beborul az ég, abban nem lesz köszönet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhők mellett többórás napsütés várható – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Több helyen kell záporra, zivatarra számítani, helyenként heves zivatar is kialakulhat, ezért elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

A délnyugati, déli tájakon délután már kisebb eséllyel és számban valószínű csapadékgócok kialakulása. A délnyugati szél zivataroktól függetlenül is megerősödik, de zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számítani kell.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északnyugati felén 20 és 25, délkeleti felén 26 és 30 fok között alakul. Késő estére 15 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet.

Országos előrejelzés szombat estétől vasárnap reggelig

Az északi megyékben még továbbra is előfordulnak felhős tájak, de már arrafelé is fokozatosan csökken a záporok, zivatarok száma, hajnalra nagyrészt megszűnik a csapadék. Délebbre derült vagy legfeljebb fátyolfelhős lesz az ég. A legtöbb helyen mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul.

Orvosmeteorológia 

Szombaton a hideg- és melegfrontra érzékenyek szervezetét is megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Sok olvasónk felháborodott, amikor a „harci kutya” kifejezést használtuk, ezért szakértőket kérdeztünk, vajon jogos-e

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email