kids-having-fun-with-bikes

Legyen balesetmentes a nyár két keréken is

kids-having-fun-with-bikes

Legyen balesetmentes a nyár két keréken is

Közlekedésbiztonsági napot tartanak a kerékpáros és rolleres fiataloknak szombaton.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érdi Fogyasztóvédelmi Egyesület szervezésében tartanak közlekedésbiztonsági napot június 1-jén, szombaton délelőtt 9 órától egészen 12 óráig a Bem téri Interspar parkolójában.

Csépán István az egyesület elnöke az ÉrdMostnak elmondta, hogy ezt a rendezvényt kifejezetten kerékpárosoknak és rollereseknek tartják, a 6 és 14 év közötti gyermekeket szeretnék ellátni hasznos biztonsági tanácsokkal.

„A gyerekek kapnak egy felkészítést, hogy hogyan közlekedjenek a kétkerekű járművekkel, annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb baleset történjen a nyári időszakban”

– tette hozzá Csépán István.

Az áruház hátsó parkolójában egy kisebb akadálypálya, ügyességi verseny is várja az érdeklődőket. A rendőrség is közreműködik majd a rendezvényen, többek között bemutatják a gyerekeknek a rendőri karjelzéseket, valamint a biztonságos kerékpáros közlekedés feltételeiről is szó lesz, kiemelt figyelmet fordítanak a bringa megfelelő műszaki felkészítésének fontosságára.

Az e-rolleres közlekedés is a mindennapok részévé vált, ezek a járművek pedig akár 30-40 km/h-s sebességre is képesek, így arról is szó lesz, hogy ezeket használva, hogyan vigyázzunk magunk és mások testi épségére.

A szervezők gondoltak mindenre, így ásványvízzel, pogácsával is készülnek, ha pedig az eső eleredne, akkor a telepített sátrak alá húzódhatnak be a résztvevők.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email