palántaosztásCZB4

Növények ezreivel gazdagodtak az érdiek

palántaosztásCZB4

Növények ezreivel gazdagodtak az érdiek

Zöldségpalántákat és virágokat osztott az önkormányzat május utolsó hétfőjén.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Több mint kétezer zöldség- és hatvan tálca virágpalántát osztott ki az önkormányzat május 27-én a főtéren. A növények többek közt érdi őstermelőktől származtak. Zeller, tárkony, többféle paprika és paradicsom, egynyári virágok és muskátlik színesítették az önkormányzat és a Polgárok Háza közötti területet. Az osztásban nemcsak a Polgármesteri Hivatal munkatársai, hanem a városvezetők és a Szövetség Érdért frakció képviselői is részt vettek.

Csőzik László polgármester a közösségi oldalán azt kívánta, hogy minél hamarabb forduljanak termőre a palánták, hiszen a mai élelmiszerárak mellett egy kiskerten is nagyon sokat lehet spórolni.

A virágokkal pedig díszítsék az érdi házak körüli ágyásokat, teraszokat. Aki pedig örömmel kertészkedik, ne felejtsen el jelentkezni a Virágzó Érdi Porta pályázatra (amiről bővebben itt írtunk).

„A károgó helyi politikusokra pedig ne figyeljenek, a palántaosztásnak nincs köze a kampányhoz – legfeljebb a tavaszhoz –, hiszen minden évben osztottunk ebben a ciklusban. Hagyománnyá tettük, és a hagyományt nem illik megszakítani”

– tette hozzá Csőzik László.

Sok érdi lakos nem először vesz már részt ebben az akcióban. Mint például a Turi házaspár, Ferenc és Katalin.

„Tavaly is nagyon szépen fejlődtek a palántáink. Kicsit meg kell egyengetni őket, és kapnak tápot is. Most zellert és paradicsomot viszek haza, a férjem pedig paprikát, és egy büdöskét.

A teraszra, nagy cserepekbe ültetjük őket, a citromfű, majoranna, kakukkfű és rozmaring mellé. Bizony, az a fűszernövény, amit otthon termesztünk, sokkal finomabb, mint az, ami szárítva vagy fagyasztva kapható” – jegyezte meg Katalin.

Mezei Bettina paprikapalántákat vitt haza, ő is cserépbe tervezi elültetni a paprikákat. „Otthon van két tő feketeparadicsom-palánta, idén először. Anyukáméknál, Adonyban, nagyon szépen nőnek, sok is van, így aztán most mi is megpróbáljuk. A két kicsi így végignézheti, hogy lehet a kis palántából nagy, termő növény. És már tudnak segíteni is– ha másban nem, hát megenni a termést” – nevetett Bettina.

Fotó: Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email