cloud background

Figyelmeztetést adtak ki a fél országra

cloud background

Figyelmeztetést adtak ki a fél országra

Sok napsütés várható, ennek ellenére bármikor haragosra fordulhat az időjárás.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A felhős tiszántúli tájakon is szakadozik a felhőzet, és általában sok napsütés valószínű a fátyol- és gomolyfelhők mellett  – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Zivatarok miatt továbbra is érvényben van az elsőfokú veszélyjelzés, villámlás, esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

A Dunántúlon az északnyugatira forduló szelet délutántól zivataroktól függetlenül is egyre több helyen erős, viharos széllökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű, de a nyugati határvidéken ennél kissé hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 15 és 21 fok közé csökken a hőmérséklet.

Országos előrejelzés kedd estétől szerda reggelig

Többségében fátyol-, a Dunántúl nyugati, délnyugati részei, valamint a Duna-Tisza közi konvergenciában vastagabb felhők is lesznek felettünk. A záporok, zivatarok zömmel lecsengenek, hajnalban már csak kevés helyen lehet csapadék. Az északi, északnyugati szél fokozatosan veszít erejéből.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul, de a hidegre hajlamos északi, északkeleti helyeken ennél hidegebb is lehet.

Orvosmeteorológia

Kedden már hideg fronthatás várható, így legáltalánosabb panaszként fejfájás, erősödő migrén jelentkezhet az erre érzékenyeknél.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email