felhős

Hétvégén akár még jó idő is lehet

felhős

Hétvégén akár még jó idő is lehet

Egyre több napsütés lesz, de záporok, zivatarok bármikor lecsaphatnak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Pénteken marad a fülledt idő többfelé záporokkal és zivatarokkal, amelyeket helyenként felhőszakadás és jégeső kísérhet. A déli-délnyugati szél helyenként élénk, zivatarok idején erős, viharos lehet – írja az Időkép. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul.

Szombaton már több napsütésre számíthatunk. Záporok, zivatarok kialakulására kevesebb helyen van esély. Hajnalban helyenként, főként északkeleten nagy területen pára, köd képződhet, ami néhol lassan oszlik fel. A középső és dunántúli tájakon élénk, néhol erős lesz a déli-délkeleti szél. A délutáni órákban 22-29 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap lényeges változás nem várható, a többórás napsütés mellett helyenként záporok, zivatarok tarkítják a napot. Hajnalban pára, ködfoltok előfordulhatnak. Északon és nyugaton, délnyugaton élénk lesz a légmozgás napközben. Délután 24-29 fokos csúcsértékeket mérhetünk.

Látható, hogy a hétvége folyamán fokozatosan melegszik az időjárás, de zivatarok miatt az ország nagy részén, így Pest vármegye területén is folyamatosan citromsárga figyelmeztetés van érvényben. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat, sőt az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

 

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email