magyar péter

Gyorsan gyűlnek az érdi ajánlások Magyar Péternek

magyar péter

Gyorsan gyűlnek az érdi ajánlások Magyar Péternek

A Tisza Párt listavezető EP-képviselőjelöltje várhatóan városunkba is ellátogat majd.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Bár már szombaton, a fővárosban összegyűjtötték az európai parlamenti választásokon való induláshoz szükséges 20 ezer aláírást, a Magyar Péter nevével fémjelzett Tisza Párt önkéntesei hétfőn Érden is megjelentek a gyűjtőívekkel.

„Kilenc órától délután hatig gyűjtjük az aláírásokat. Tizenegy óráig mintegy százan írták alá az íveket, ami jó eredménynek számít, hiszen délelőtt van, munkaidő” – mondta az ÉrdMostnak az egyik aktivista.

A Tisza Párt szombaton a fővárosban kezdte meg a gyűjtést, vasárnap pedig vidéken is folytatták. Érdre nagyon hamar sor került.

„Van itt egy kis helyi szerveződésünk, nagyon aktívak az érdi tagok, gyorsan sikerült elintézni, hogy mi is kapjunk pultot” – magyarázta Kuzma Krisztián. Tervezték, hogy kedden is folytatják az aláírásgyűjtést, de úgy néz ki, addigra elfogynak a rendelkezésre álló ívek.

„Igyekszünk ezt pótolni, de a kedd és a szerda bizonytalan, függ attól is, hogy az aktivistáinkat hogyan sikerül beszervezni. Tervbe vettük Törökbálintot és egy parkvárosi helyszínt is. Hétfőn viszont csak az Európa-sétányon állítottuk fel a standunkat” – tette hozzá.

Arra a kérdésre, jön-e Érdre Magyar Péter, Kuzma Krisztián így felelt:

„Magyar Péter úgy nyilatkozott, minden megyét szeretne végiglátogatni. Ha tervben lesz Pest megye, mindenképp azon leszünk, hogy Érdre is eljöjjön. Most az a prioritás, hogy a távolabbi megyékbe mindenképp jusson el országjárása során” – zárta szavait.

Az EP-, illetve az önkormányzati választás június 9-én lesz Magyarországon, a kampányidőszak április 20-án, azaz szombat reggel indult. Ekkor vehették fel az aláírásgyűjtő íveket a jogerősen nyilvántartásba vett jelöltek, illetve jelölőszervezetek, és kezdhették meg az ajánlások gyűjtését.

Az ajánlóívnek eredetinek kell lennie, a választási irodák nem fogadják el a fénymásolatot. Az íven egy egyedi azonosítónak és a jelölőszervezet nevének szerepelnie kell. Az ajánlóíven fel kell tüntetni az ajánlást gyűjtő személy nevét, személyi azonosítóját vagy személyazonosító igazolványának/útlevelének/vezetői engedélyének számát.  Ezeket az adatokat az ajánló jelenlétében más is felvezetheti az ívre, viszont az ajánlónak kell aláírnia.

A választópolgár több listát is ajánlhat, azonban egy listát csak egy ajánlással támogathat.

Az európai parlamenti választásra az a szervezet állíthat listát, amely május 3. délután 4 óráig leadja a húszezer választópolgár aláírásával hitelesített érvényes ajánlást.

Fotó: Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email