cserniandrás

Országos versenyen taroltak az IRKÁ-sok

cserniandrás

Országos versenyen taroltak az IRKÁ-sok

Dylan D. Tides három díjat, Cserni András pedig egyet vihetett haza Pomázról.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tarolt az IRKA a III. Országos Versíró – Versmondó Versenyen, amit Pomázon rendeztek április 13-án. A legjobb előadó díját és a közönségdíjat Dylan D. Tides nyerte el, aki a legjobb vers kategóriában a szintén rangos harmadik helyen végzett A csaló fohásza című versével. Az IRKA másik indulója, Cserni András különdíjat vihetett haza a Borozgatás a Magánnyal című költeményéért.

Cserni Andrást már ismerhetik olvasóink, interjút is készítettünk vele. A fiatalember jogot tanul a Pázmányon, mellette sorra írja regényeit, verseit. A Borozgatás a Magánnyal című szomorú, elégikus költeményt még tizennyolc éves korában írta, egy kisebb szívtörés után.

„Dylannel választottuk ki, melyik az a versem, amelyikben van annyi érzelem és tartalom, hogy érdemes legyen elhozni az országos versenyre. Ez az írásom egy IRKA-pályázaton arany minősítést kapott, ráadásul lehozta A hetedik folyóirat is. A megmérettetés tehát már megvolt” – mondta az ÉrdMostnak Cserni András.

András szeretne ottmaradni az egyetemen tanítani, a szerzői jog, szellemi tulajdonjog területén – így kapcsolatban maradhatna az irodalommal is.

„Az írás számomra nem hobbi, hanem jóval több annál. Mindenképp meg szeretném tartani az életemben, és nap mint nap időt szánni rá” – hangsúlyozta a fiatalember.

A Farkasfalka folytatása, a Betyárbecsület már megjelent, a bemutatója  május 22-én, 17 órakor lesz a városi könyvtárban. Most állítja össze a második verseskötetét, májusra valószínűleg elkészül. Novelláskötete – ami a VMG-ben, diákként megélt kalandjait gyűjti csokorba – szintén megjelenik majd, a Helma kiadó gondozásában.

Az országos versenyen harmincheten indultak, közülük huszonhárman a felnőtt kategóriában. Egy induló egy verssel nevezhetett. Az ország minden tájáról érkeztek versenyzők. Dylan D. Tides például Gyálról érkezett, de az IRKA képviseletében.

„2016-ban indultam az IRKA országos Csuka Zoltán-pályázatán, és harmadik helyezést értem el. Akkor még Sopronban éltem, és virtuális tagként csatlakoztam a csapathoz. Nagy élmény átélni, hogy Érden milyen komolyan veszik a költészetet, az irodalmat, a képzőművészetet. És nekem annyira itt a helyem” – mondta az ÉrdMostnak Dylan (akinek ez szerzői álneve, egyébként magyar anyanyelvű).

„A csaló fohásza, amivel nyertem Pomázon, nemrég jelent meg, a Verscsere című kötetben, amit Naszvadi Jutith-tal közösen írtunk, és egy asszociációs játékra épül. Mivel elvégeztem a Thália Tanoda szinkronképzését, nem jelentett gondot számomra elszavalni a verset” – mondta Dylan D. Tides, hozzátéve: a csoportban már elszavalta A csaló fohászát, és nagyon kedvező visszajelzéseket kapott.

„Persze, kritikát is, amit beépítettem, kamatoztattam. Enélkül nem lett volna meg ez a siker” – hangsúlyozta a költő.

Fotó: Pomázi Művelődési Ház és Könyvtár

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email