dr.sólyom attila

Rejtély: eltűnt az érdi Fidesz egyik jelöltje

dr.sólyom attila

Rejtély: eltűnt az érdi Fidesz egyik jelöltje

Önmagával szemben állít jelöltet a Fidesz Érden?

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az érdi Fidesz által ismét életre keltett nyomtatott Érdi Hírek április 4-i számában dr. Sólyom Attila a 11. választókerület jelöltjeként még arról ír, hogy egyike a több tízezer érdi polgárnak, aki az elmúlt évtizedben költözött a városba.

„A mögöttünk hagyott években pedig szenvedélyemmé vált a város és tudom, hogy ez egy életre ide köt majd.”

Ehhez képest Sólyom Attila eltűnt, pedig videós posztjaiban láthattuk, amint bőszen kopogtat és kampányol.

Ugyanakkor a facebookon feltűnt egy másik jelölt, Weidel Walter, akit szintén a 11. választókerületben indít a Fidesz.

Nincs tudomásunk arról, hogy Sólyom Attila időközben visszalépett, vagy visszaléptették volna, tehát a helyzet az, vagy legalábbis úgy tűnik, hogy a Fidesz önmagával szemben állít jelöltet Érden, a 11. választókerületben.

De mi ennek az értelme? Sólyom visszalépett volna? Ha igen, miért? Ki gyűjti április 20-tól az aláírásokat? Sólyom vagy Weidel?

Ezeket a kérdéseket szerettük volna föltenni Sólyom Attilának, de a telefonja ki van kapcsolva.

Gasparik Gábort, a helyi Fidesz elnökét is hívtuk, ő sms-ben arra kért, írásban küldjük el a kérdéseket.

FRISSÍTÉS: Gasparik Gábortól kérdéseinkre a következő választ kaptuk: „Határozott nem, a Fidesz önmagával szemben nem állít jelöltet. Nem indítunk természetesen két jelöltet egy körzetben.”

Az érdi Fidesz elnöke ugyanakkor arra nem válaszolt, hogy Sólyom visszalép-e, és ha igen, miért? Végül tehát Sólyom vagy Weidel a 11. választókerület jelöltje? Ezeket a kérdéseket ismét feltettük Gasparik Gábornak, bízunk megtisztelő válaszában.

Az eset furcsaságát fokozza, hogy Sólyom fajsúlyos jelölt, az Orbán Balázshoz köthető Mathias Corvinus Collegium Alapítványánál dolgozik, ahol saját bevallása szerint kiemelt projekteket irányít.

Tudomásunk szerint Sólyom jó kapcsolatot ápol Orbán Balázzsal, aki 2021 óta a miniszterelnök politikai igazgatója, szóval Sólyom igazán közel van a tűzhöz, ilyen fajsúlyú jelöltek nem szoktak csak úgy egyik napról a másikra eltűnni.

Weidel Walter, a másik jelölt, a jelek szerint egyik szervezője lehetett annak a fideszes dzsemborinak, amit április 16-án rendeztek a Finta rendezvényházban, amin Kocsis Máté országgyűlési képviselő, a Fidesz frakcióvezetője vendégeskedett.

Címlapi kép: dr. Sólyom Attila facebook oldala

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email