kerteszgyerekPixabay

A Föld bajnokai közt lehet egy érdi óvoda

kerteszgyerekPixabay

A Föld bajnokai közt lehet egy érdi óvoda

Bogárvizsgálótól a mezítlábas taposóig több természetbarát eszközre pályázott a Napsugár ovi.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Sok kisebb pályázatot, köztük az Állatbarát óvoda címet már el-, illetve megnyerte a Napsugár ovi, most azonban egy közel kétmillió forint értékű projektbe vágták a fejszéjüket: indulnak az E-on A Föld bajnokai elnevezésű pályázatán.

Ha a nyertesek közt lesznek, mezítlábas taposót, kültéri memóriajátékot, öt magaságyást, kerti eszközöket, bogárvizsgálókat és egy beltéri zöldfalat telepítenek a Tárnoki úti óvodába, mintegy 1,7 millió forint értékben.

„A programot a kollégák segítségével és a szülők bevonásával szeretnénk megvalósítani, kialakítva nemcsak a gyerekekben, hanem családjukban is a természetet óvó szemléletet.

A bogárvizsgálóval új ismereteket szerezhetnek a kicsik, a növények gondozása, ápolása pedig nemcsak fejlesztő hatású, hanem fontos sikerélmény is, hiszen saját termesztésű zöldségeket, gyümölcsöket kóstolhatnak majd meg” – mondta az ÉrdMostnak Petkó Zsuzsanna tagintézmény-vezető.

A projektet április elején nyújtották be, az értékelési és kiválasztási folyamat június közepe után zárul majd, és legkésőbb június végéig megtudják, nyertek-e az E-on pályázatán. Ha kedvező döntés születik, augusztusban meg is valósulhat az óvoda álma, és több természet- és környzetetbarát eszközzel gazdagodhat a Napsugár ovi.

(Képeink illusztrációk)

Fotó: Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email