napsutes_tavaszias_idojaras

Hatalmas változás jön az időjárásban

napsutes_tavaszias_idojaras

Hatalmas változás jön az időjárásban

Kedden ugyan marad a kánikula, de utána viharos szél söpri ki az áprilisi nyarat az országból.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kedden délután változó vastagságú fátyolfelhőzet lesz fölöttünk, amely időszakosan szűrheti a napsütést, csapadék nem lesz – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat(OMSZ). Többfelé megélénkül a déli, délnyugati szél, amelyet az Észak-Dunántúlon már nagyobb területen is kísérhetnek erős lökések. A csúcshőmérséklet 24 és 30 fok között alakul. Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő.

 

Országos előrejelzés kedd estétől szerda reggelig

Általában fátyolfelhős, csapadékmentes idő várható, csupán hajnalban északnyugaton vastagodhat meg a felhőzet, de csapadék reggelig ott sem valószínű. Az északnyugatira forduló szél a Dunántúl nagy részén megélénkül, helyenként megerősödik. Hajnalban 8, 15 fok valószínű.

Szerdán érkezik a lehűlés

Viharos szél miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ az ország nyugati felére. A Dunántúlon a szél sokfelé megerősödik, sőt viharos széllökések is lesznek. Ezzel párhuzamosan a hét eleji értékekhez képest 6-8 fokkal visszaesik a nappali hőmérséklet.

 

Orvosmeteorológia

Anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek. A szervezet számára ez a stresszmentes időszak lehetőséget kínál a regenerációra, és a feltöltődésre.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email