harmónia6_221107

Világpremierre készül Érd patinás kórusa

harmónia6_221107

Világpremierre készül Érd patinás kórusa

Az Esterházy Udvar zenéjébe hallgathatunk bele április 21-én az Érdi Harmonia Vegyeskar, illetve vendégeinek az előadásában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Közel kétszáz éven át működött egy zenei műhely az Esterházy hercegek udvarában, a család kismartoni, valamint fertődi kastélyának falai között. Hogy nem mindennapi zenei közösség volt ez, arról sokat elmond, hogy mások mellett itt alkotott a zenetörténet egyik kiemelkedő alakja, Joseph Haydn is.

Többek közt néhányat az ő művei közül is meghallgathatnak azok, akik április 21-én ellátogatnak a Parkvárosi Közösségi Házba, ahol délután 17 órától az Érdi Harmonia Vegyeskar és vendégeik szólaltatnak meg a korszakokon átívelő műhelyben született darabokat – árulta el az ÉrdMostnak Vinczeffy Adrienne, a helyi kórus karnagya.

Sőt, a barokk, a klasszika és a romantika korában írt művek mellett olyan dal is elhangzik majd, amit kortárs szerző írt az egykori szerzeményekből ihletődve. Ráadásul, ez utóbbi világpremier is lesz, hiszen ezeket a dallamokat az érdi publikum hallhatja majd először – tudtuk meg a karnagytól, aki hangsúlyozta, hogy a koncert repertoárjának többi darabját sem szólaltatják meg napi szinten.

A kórust a koncerten vonósok és fúvósok kísérik majd, illetve több vendégszólista is színpadra lép, például Altsach Gergely, a Budapesti Operettszínház művésze is. És, mint azt Vinczeffy Adrienne kiemelte, mivel számára mindig is fontos volt az ismeretterjesztés, ezért a produkció során nem csupán muzsikálni fognak, hanem röviden az egyes darabok történetét is elmeséli majd a jelenlévőknek.

Szóval, aki egy különleges és egyedülálló zenei élményre vágyik, azt nagy szeretettel várják április 21-én vasárnap, 17 órától a Parkvárosi Közösségi Házban megtartott ingyenes koncertre.

Addig is egy kis ízelítő egy korábbi fellépésből.

Fotó: ÉrdMost archív

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email