harmonia_220623-scaled-pqqt0z12tcdqc194xwnbqan8wyb5lt3dpona9r5ckg

Az érdi Harmónia kuriózum

harmonia_220623-scaled-pqqt0z12tcdqc194xwnbqan8wyb5lt3dpona9r5ckg

Az érdi Harmónia kuriózum

Huszonöt éves lesz a Harmónia Vegyeskar, amely a pandémia óta újjáéledt: próbál, jubileleumra készül, és szeretné elnyerni az Érd város kórusa címet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A pandémia hosszú hetei, hónapjai után kezd újjáéledni a kórus, amit ősz óta Vinczeffy Adrienne vezet. „Maroknyi csapat fogadott, a járvány miatt megcsappant a létszám, másfél évig próba sem volt. 2021 októberében újraindítottuk a kóruséletet, helyesebben csak újraindítottuk volna, mert jött a következő hullám, és le kellett mondanunk a novemberi szereplésünket. Január hatodikán találkoztunk ismét, és azóta dolgozunk együtt, teljesen új repertoárral” – idézte fel az elmúlt hónapokat Adrienne, aki Budapestről jár Érdre, és nagyon megszerette ezt a vegyeskart.

„Egyszer csak rájöttem, hogy nyugdíjas kórusom van. Azt kell, hogy mondjam, ez hihetetlen kincs, mert ahhoz képest, hogy a tagok már idősebbek, nagyon magas a színvonal. Egész életemben ez volt a szakmám, egyetemen tanítottam, énektanárokat, egyházzenészeket, karvezetőket, így tudom, hogy nemigen vannak a Harmóniához hasonló nyugdíjas kórusok, vagy ha igen, nem ilyen minőségben. Mondhatjuk hát, hogy ez a vegyeskar kuriózum. Ugyanakkor fontos az építkezés is. Nagy örömömre nyár végén két középiskolás diák csatlakozik majd hozzánk, ketten az interneten keresztül kerestek meg minket, és további négy kiváló fiatal énekes hölgy is csatlakozott hozzánk. A létszámunk így elérte a harmincat, és a hangzás igazán professzionális. Nagyon jónak találnám, ha az idősebbek mellett a gimnazista, egyetemista korosztály is képviseltetné magát, és úgy gondolom, hogy ez a két korosztály remekül együtt tud dolgozni” – tette hozzá a karnagy.

„Szeretnénk Érd város kórusa lenni, és már folyamodtunk ezért a megtisztelő címért. Fontosnak tartom, hogy olyan műsort állítsunk össze, ami nemcsak nekünk öröm, hanem annak is, aki hallgatja. A vidámságot, az elmélyülést, az érzelmeket értékelik, főleg most, a pandémia után. Olyan műveket kerestem, ami jól illik ehhez a társasághoz, és kiválasztottam egy tematikát: reneszánsz műsort csinálunk. Van egy nagy tervem. A fiam sommelier, és az egyik érdi étteremben szeretnénk olyan borkóstolót szervezni, amit reneszánsz dalokkal kísérünk. Ez teljesen új műfaj lenne, remélem, van erre Érden fogékonyság” – avatott be a terveibe Adrienne, aki már készül a vegyeskarral az októberi jubileumi koncertjükre is: a Harmónia ugyanis hamarosan huszonöt éves lesz.

„Nem önálló koncertet tervezek; szeretném, ha egy másik vegyeskar is fellépne. És nem csupán a dalok eléneklésé[1]re helyezem a hangsúlyt, hanem nyitok az összművészetek felé is, mert tapasztalataim szerint az emberek sokkal nyitottabbak azokra az eseményekre, ahol a zene mellett az irodalom, a képzőművészet is megjelenik valamilyen formában” – tette hozzá a karnagy, akinek nagy álma egy barokk karácsonyi hangverseny megrendezése.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email