autovezetesPixabay

Akinek autója van, erre is figyeljen

autovezetesPixabay

Akinek autója van, erre is figyeljen

Április 15-én éjfélig lehet befizetni a gépjárműadót, akár részletfizetést is kérhetünk.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A határozatokat a NAV elektronikusan (cégkapura, vagy hivatali tárhelyre, KÜNY-tárhelyre) küldte mindenkinek, aki rendelkezik elektronikus elérhetőséggel. Akik nem, azok postán kapják meg a dokumentumokat.

A legegyszerűbben az elektronikus tárhelyre kapott értesítésekben, határozatokban szereplő linkre kattintva vagy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) applikációjában, a NAV-Mobilban fizethető be.

A pénzforgalmi számla nyitására kötelezettek átutalással rendezhetik a befizetést.

A gépjárműadót április 15-ig, egy összegben kell befizetni a 10032000-01079160 számú, NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számlára. Korábban két részletben fizettek az ügyfelek, ám vagy elfeledkeztek a második részletről, vagy duplán fizettek, így aztán változtattak a szabályokon.

Fontos: átutaláskor az adószámot vagy az adóazonosító jelet tüntessük fel a közlemény rovatban. Ha ez elmarad, akkor a NAV nem, vagy csak késedelmesen tudja a befizetett összeget a befizetőhöz kapcsolni.

Mi tegyünk, ha fizetési nehézségeink adódnak?

Érdemes kihasználni az EU legegyszerűbb részletfizetési kedvezményét, amely a NAV-Mobil alkalmazásban csak néhány kattintás. A gépjárműadóra automatikusan járó öthavi pótlékmentes részletfizetést magánszemélyek és egyéni vállalkozók vehetik igénybe. A likviditással küzdő gazdálkodó szervezetek – a törvényi feltételek fennállása esetén – részletfizetést, fizetéshalasztást kérhetnek.

A gépjárműadóval kapcsolatban minden információ megtalálható a NAV honlapján.

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal Pest Vármegyei Adó- és Vámigazgatósága, fotó: ÉrdMost archív, Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email