visszaengedett_lud_borito

Visszatért a barátaihoz a megskalpolt érdi lúd

visszaengedett_lud_borito

Visszatért a barátaihoz a megskalpolt érdi lúd

Miután meggyógyult, az állatmentők elszállították őt korábbi lakhelyére, a Papi földekre.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Minap egy hosszabb cikkben számoltunk be arról a „megskalpolt” házi lúdról, amit – a sérülései alapján – egy fűkaszával sebesíthettek meg a közelmúltban az érdi városligetben. Az Érdi Civil Állatmentők Alapítvány munkatársai vérben úszva találtak rá az állatra, amelyen aztán sürgősségi beavatkozást kellett végrehajtani, hogy életben maradjon.

A madár azóta az állatmentőknél lábadozott, és mivel időközben – legalábbis fizikailag -teljesen felépült, felmerült a kérdés, hogy mi legyen a további sorsa. Soós Péter, az alapítvány elnöke korábban úgy nyilatkozott, hogy nem szeretnék visszavinni a Papi földekre, mert lehet, hogy jól érzi ott magát, mégsem ez a házi lúd természetes élettere.

A terv az volt, hogy egy tanyára vagy vadasparkba helyezik el, ahol más háziállatok között lehet. Csakhogy a már beköszöntött költési időszakban a ludak párba állnak, a mi libánk pedig belezavarhatna a kialakult rendbe, így ez az elképzelés nem valósulhatott meg.

Ráadásul – mint az az állatmentők friss Facebook bejegyzéséből kiderül a sérüléseiből ugyan felépült, de a lelke nem gyógyult meg. Bármit kapott, alig evett, ezért muszáj volt őt visszahelyezni a helyre, amit megszokott.

„Ez lesz a legjobb neki, itt vannak a haverok is. Eddigi életét is legeléssel töltötte. Már a vízparthoz közeledve is teljesen máshogy viselkedett a hordozóban, minta megismerte volna a környezetet”

– olvashatjuk a posztban.

A bejegyzésben felhívják a figyelmet arra, hogy noha „Ludmilla” fején továbbra is látszódni fog a sérülés nyoma, ennek ellenére egészséges, vagyis nem kell megfogni és orvoshoz vinni. Soós Péter az ÉrdMostnak is elmondta, mivel őt már megismeri és megszokta a szárnyas, ő lesz az, aki majd rendszeresen ki fog járni, ellenőrizni az állapotát.

Az elnök egyúttal hozzátette azt is, hogy akit komolyabban is érdekel az állatvédelem ügye, azt nagy szeretettel várják jövő hét szombaton, azaz április 13-án az érdi Magyar Földrajzi Múzeumba, ahol „Nálatok laknak-e Állatok” címmel tart családi napot az Érdi Civil Állatmentők Alapítvány.

Fotó, videó: Facebook/Érdi Civil Állatmentők Alapítvány

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email