ledosztasBA

Új izzók világíthatnak ma este több száz érdi lakásban

ledosztasBA

Új izzók világíthatnak ma este több száz érdi lakásban

Megkezdődött a LED-izzók kiosztása, már délelőtt nagy volt a forgalom a Polgárok Házában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Megkezdődött a LED-izzók kiosztása. Sokan várták már, hogy megérkezzenek az új, energiatakarékos világítótestek, hiszen az önkormányzat és partnere, a CYEB Kft. projektjének keretében akár az egész házuk régi izzóit LED-esre cserélhetik azok az érdi lakosok, akik korábban regisztráltak a programra.

Ez nemcsak az áramszámlában jelent jelentős megtakarítást, a lakás is világosabb lesz.

„Negyvenhét négyzetméteres lakásban élek, és most az összes izzómat lecserélem. Eddig három LED-es volt, és megtapasztaltam, hogy ugyanolyan teljesítménnyel sokkal erősebb fényt kapok. Terveztem is, hogy apránként kicserélem mindet.

Negyven év munkaviszony után csökkent értékű a nyugdíjam, így nem engedhettem volna meg magamnak, hogy egyszerre minden égőt lecseréljek, így nekem ez nagyon nagy segítség” – mondta Erika, aki az elsők között vette át a LED-csomagját szerda délelőtt a Polgárok Házában.

Ahogy azt korábban megírtuk, két helyszínen (a Polgárok Házában és a Parkvárosi Közösségi Házban) osztják a LED-eket azoknak, akik korábban regisztráltak a programban. Az Alsó utcába sokan érkeztek a tíz órai nyitásra – mintegy százhúszan vették át a csomagjukat 11 óráig –, de nem volt sorbaállás, fennakadás, ugyanis egyszerre öt munkatárs segédkezik a kiadásban.

Azt kérik az érkezőktől, hogy készítsék elő személyi igazolványukat, és – ha nem magunknak viszik az égőket – a meghatalmazásukat, ezzel is gyorsítják az átvételt.

Szerda délelőtt főleg az idősebbek érkeztek az izzókért. „Nekem a fiam meg a menyem segített regisztrálni, illetve kitölteni az adatlapot. Sajnos, sok az egyedülálló nyugdíjas, aki nem ért az internethez, telefonhoz, pedig nekik volna a legnagyobb szükségük az ingyenes izzókra.

Bizony, nekem is kiégett otthon négy égőm, és most lesz mivel pótolni” – mondta Zimány Józsefné, hozzátéve: ő eddig is igyekezett spórolni a villanyszámlán azzal, hogy kevesebbet égeti otthon a villanyt, a lányával közösen egy televíziót néznek. és kikapcsoltak egy hűtőszekrényt is.

Aki részt vesz a programban, arra figyeljen, hogy a jó címre menjen az izzókért. Az első délelőtt is volt olyan lakos, aki a Parkvárosi Közösségi Ház helyett a Polgárok Házában szerette volna átvenni a csomagját. Erre sajnos nincs lehetőség, hiszen az izzókat név szerint csomagolták, és már korábban kiszállították az átvételi pontokra.

Minden résztvevőt e-mailben értesítettek arról, hogy hová menjen a LED-ekért. Aki nem használ e-mailt, érdeklődjön a +36 23 522-301-es ügyfélszolgálati telefonszámon. Mint megtudtuk, eddig négy-öt hívást kaptak, és sikerült eligazítani az tájékoztatást kérőket.

Minden más fontos információt megtalálnak olvasóink a LED-osztásról ebben a cikkünkben.

Fotó: Balogh Alex

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email