terhesPixabay

Magzatvédelemtől a modern rabszolgaságig

terhesPixabay

Magzatvédelemtől a modern rabszolgaságig

Modern rabszolgaság, magzatvédelem, transzplantáció, örökbefogadás - többek közt ezek lesznek a témái az Ága-Boga életvédelmi napjának.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Élni jó címmel rendez életvédelmi napot az Ága-Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesülete. Az egész napos, ingyenes rendezvénynek a Szepes Gyula Művelődési Központ ad otthon, április 13-án, 10 órától.

A tavalyi rendezvény a gyermekvállalással, a magzati élet védelmével, a hit és családalapítás kapcsolatával foglalkozott, idén pedig az életkezdetre fókuszálnak az előadások.

Az életkezdetet ne csak szó szerint, hanem szimbolikusan is értsük, hiszen a magzati élet védelme, illetve családtervezés és fogamzásgátlás mellett több más igen fontos témáról is hallhatnak, láthatnak előadásokat az érdeklődők.

Amikor újraélesztenek, az is egy új élet kezdete. Ahogy az is, amikor új vesét kapunk. És akkor is, amikor magunk mögött hagyva munkát, lakást, szeretteinket, külföldre költözünk. Új életet kezd az a gyermek is, akit örökbe fogadnak.

Az életvédelmi napon ezeket a területeket járják körbe a résztvevők, szakemberek és olyan meghívott vendégek segítségével, akik megtapasztalták már, milyen újrakezdeni.

Kóber Ildikó a modern kori rabszolgaságról és emberkereskedelemről beszél majd, arról, hogy milliók élnek eldobható árucikként kezelve. Ők azok, akik új élet reményében vállalnak munkát külföldön, de éhbér és kemény fizikai munka vagy prostitúció lesz a jussuk.

Bepillanthatunk dr. Badacsonyiné Solt Éva Magzatnaplójába, kerekasztal-beszélgetésen vehetünk részt a védőnői szolgálat munkatársaival, és meghallgathatjuk a Somogyi házaspár történetét, ahol a férj a felesége által adományozott vesével él. A Vöröskereszt jóvoltából elsajátíthatjuk az újraélesztés fogásait, és lesz véradás is a helyszínen. A magzati élet védelméről és az örökbefogadásról is halhatunk egy-egy előadást.

Akit mélyebben érdekel egy-egy téma, beszélgethet az előadókkal is a szünetekben, aki pedig inkább kikapcsolódna, azt kísérőprogramok és büfé várja majd.

„Szeretnénk, ha minél többen eljönnének, hiszen ezek a témák minden korosztályt érinthetnek és érdekelnek” – mondta az ÉrdMostnak Bogatin Attila, az Ága-Boga elnökhelyettese.

„Fontosnak tartjuk, hogy minél több fiatal eljöjjön. Meghívtuk az összes középiskolát, 16-17 éves kor felett. Igaz, ez nem egy rockkoncert, de amikor baj van, pont arra a tudásra támaszkodhatnak, amit ezen előadások segítségével megszerezhetnek. Természetesen várjuk a családokat és az idősebbeket is. Az előadóktól bárki kérdezhet, tanácsot kérhet. A véradás lehetősége is nyitva áll, 10-től 16 óráig”

– tette hozzá Bogatin Attila. A középiskolásokkal kapcsolatban megjegyezte, hogy a tankerülettel kötött megállapodásuk értelmében az itt töltött órák közösségi szolgálatnak minősülnek.

„A tavalyi programnak nagy sikere volt, aki eljött, a visszajelzések szerint nagyon jól érezte magát. Reméljük, idén sem lesz másként. Azért szervezzük az életvédelmi napot a művelődési házban, hogy minél többen lehessünk. Nagyon jó lenne, ha sikerülne megtölteni a nagy színháztermet, de ha csak 100-an, 200-an leszünk, annak is nagyon örülök majd” – zárta szavait.

Fotó: Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email