birosag_jpg_mti

A dílerek családi vállalkozásban terítették a drogot Érden – videó

birosag_jpg_mti

A dílerek családi vállalkozásban terítették a drogot Érden – videó

Fegyház- és pénzbüntetést indítványozott a Fővárosi Ügyészség a négy kábítószer-kereskedővel szemben, akik Budapesten és Érden árulták a tiltott szereket.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A vádirat szerint egy felnőtt fivérpár és egyikük felesége fel akartak építeni egy ikerházat, amelyhez közösen megvásároltak egy építési telket. Mivel azonban a házzal kapcsolatos költségek folyamatos fedezésére már nem volt elegendő a törvényes jövedelmük, 2021 októberétől kábítószerrel kezdtek kereskedni.

Az egyik fivér több különböző forrásból heti rendszerességgel, nagy tételben többféle kábítószert – így marihuánát, amfetamint, MDMA-tartalmú ecstasy tablettát, mefedront, valamint kokaint – szerzett be, melyeket ezt követően a felesége mért le és adagolt ki egy XXII. kerületi lakásban.

A kereslet bővülésével kibéreltek egy közeli garázst is. Itt, férje távollétében, a feleség bonyolította le az adásvételeket, de az értékesítésbe bevonták a fivérek apját is, aki Érden árulta a kábítószereket.

2022. június 21-én éjszaka egy összehangolt akció keretében a nyomozók a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóságának bevetési egységeivel közösen egyszerre csaptak le a drogkereskedőkre: a 28 éves K. Tamásra, a 30 éves K. Gergelyre, annak 41 éves feleségére, K. P. Mónika Erzsébetre és az apukára, az érdi 50 éves K. György Zsoltra.

 

A rendőrség akkor a jelentős mennyiség alsó határát közel nyolcvanszorosan meghaladó mennyiségű kábítószert, annak méréséhez, csomagolásához, tárolásához használt, illetve arra szánt mérlegeket, fóliázó gépet, simítózáras tasakokat, fóliákat, valamint 9 millió forintot és közel 23 ezer eurót foglaltak le.

A Fővárosi Főügyészség a négy terheltet jelentős mennyiségű kábítószer társtettesként elkövetett kereskedelmével vádolja, és velük szemben fegyház- és pénzbüntetés kiszabását, valamint a lefoglalt kábítószer és pénz elkobzását is indítványozza – áll a Fővárosi Ügyészség sajtóközleményében.

fotó: ÉrdMost archív / Rendőrség

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email