napsutes_tavaszias_idojaras

Nagyot fordul az időjárás a hétvégén

napsutes_tavaszias_idojaras

Nagyot fordul az időjárás a hétvégén

Egyelőre marad a tavaszias idő, de a hétvége második felét egy hidegfront rontja el.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Pénteken a felhőzet napközben fokozatosan szakadozik, gomolyosodik, de határozottan majd csak késő délutántól csökken a felhőtakaró. Kis mennyiségű eső, záporeső előfordulhat, nagyobb eséllyel az ország keleti, délkeleti felén – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az északnyugati szelet a Dunántúlon és a középső országrészben estig több helyen élénk széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul, de az északkeleti tájakon ennél néhány fokkal hidegebb lehet az idő. Késő estére 4 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, majd a késő délutáni, esti óráktól jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, északnyugat felől szórványosan elered az eső, záporeső. A déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik.

Estétől a Dunántúlon északnyugatira fordul az áramlás, néhol viharos széllökések is lehetnek. Kora délutánra 16 és 21 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap a hidegfront vastagabb felhőzónája kelet felé távozik. Mögötte több helyen erőteljes lehet a gomolyfelhő-képződés. Emellett általában többórás napsütés valószínű. Délelőttig a Dunától keletre még eső is várható, a front mögött szórványosan alakulnak ki záporok. Néhol zivatar sem kizárt.

Az északnyugati, nyugati szelet sokfelé erős lökések kísérhetik. A minimum-hőmérséklet jobbára 3 és 7 fok között várható, de a derült, szélvédett részeken hidegebb is lehet. A csúcsérték 9 és 15 fok között alakul.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email