roncsauto3

Megtisztítják Érdet a roncsautóktól

roncsauto3

Megtisztítják Érdet a roncsautóktól

Rendnek kell lennie a városban, a rendhez pedig hozzátartozik, hogy az összes elhagyott gépjárművet elszállítsuk - hívja fel a figyelmet a polgármester.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Felgyorsítja az önkormányzat a városban szanaszét hagyott roncsautók begyűjtését és megsemmisítését – erről még február közepén számoltunk be az ÉrdMoston. Mindezt az új közterület-használati rendelet teszi lehetővé, amely 2024. február 1-től lépett hatályba.

A korábbi rendeletet az önkormányzat modernizálta és harmonizálta a magasabb szintű jogszabállyal, és az elmúlt 12 év gyakorlata alapján új közterület-használati jogcímeket alkottak.

Ennek megfelelően a roncs- és üzemképtelen gépjárműveket tilos közterületen tárolni, minden ilyen esetben eljárást folytatnak le az üzembentartóval szemben, és a gépjárművet a városrendészet elszállíttathatja.

A polgármester a Facebook-oldalán megjelent videóban arra hívja fel a figyelmet, hogy ezeket a gépjárműveket a Felső utca 9. szám alatti önkormányzati telephelyre szállítják, ahol hat hónapig tárolják.

A  tulajdonosnak van lehetősége elvinni a járművet, de ha nem jelentkezik érte, akkor egy budaörsi szerződéses telephelyre szállítják, ahol szétbontják az autót.

Szerdán reggel négy autót vittek el a városközpontból, viszont az elmúlt időszakban több mint húsz autó jutott erre a sorsa. A polgármester videós bejegyzéséből kiderül az is, hogy tennivaló van bőven, hiszen a közeljövőben további 50 autót visznek majd a városi telephelyre.

A város vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy a tervek között szerepel az is, hogy a jobb állapotban lévő járműveket elárvereznék, és ebből fedeznék a keletkező költségek nagy részét. Csőzik László továbbá azt is elképzelhetőnek tartja, hogy amelyik autó még használható, de nem jelentkeznek érte, azt akár közösségi használatra megtartaná a város.

Mindemellett a polgármester kiemelte, hogy

a legfontosabb az, hogy Érd szépüljön, rend és tisztaság legyen az utcákon.

fotó: ÉrdMost

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email