428153645_893006425952851_8534900685979421498_n

Az elhagyott roncsautók ideje lejárt

428153645_893006425952851_8534900685979421498_n

Az elhagyott roncsautók ideje lejárt

Egy új rendeletnek köszönhetően városszerte begyűjtik és megsemmisítik a gazdátlan autókat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Felgyorsítja az önkormányzat a következő időszakban a városban szanaszét hagyott roncsautók begyűjtését és megsemmisítését – írja legutóbbi Facebook-bejegyzésében a Csőzik László.

A begyűjtött autókat a Felső utcai telepen tárolják, jelenleg 21 autó vár arra, hogy a bontóba kerüljön.

A Közgyűlés még decemberben fogadta el az  új közterület-használati rendeletet, ami felváltja a régi, tizenkét évvel ezelőtt készített jogszabályt. A rendeletet modernizálták és harmonizálták a magasabb szintű jogszabállyal, és az elmúlt 12 év gyakorlata alapján új közterület-használati jogcímeket alkottak.

A február 1-jén hatályba lépett rendelet szerint a roncs- és üzemképtelen gépjárműveket tilos közterületen tárolni, minden ilyen esetben eljárást folytatnak le az üzembentartóval szemben, és a gépjárművet a városrendészet elszállíttathatja.

Barabás Emőkétől, a Polgármesteri Hivatal Igazgatási és Hatósági Főosztályának vezetőjétől korábban megtudtuk, hogy eddig kizárólag a közterület-felügyeletről szóló törvény alapján volt lehetőség a gépjárművek elszállítására, a következő két esetben:

  • ha a közlekedés biztonságát veszélyeztetve parkol az autó
  • illetve abban az esetben, ha műszaki érvényességgel nem rendelkezik

A polgármester pedig úgy fogalmazott, hogy igyekeznek minden olyan elhagyatott autót összeszedni a városból, amelyeknek nincs rendszámuk és felszólításra nem jelentkezett értük a tulajdonosuk. Illetve azokat is, amelyeknek van rendszámuk ugyan, de lejárt a műszakijuk, és gazdájuk hátrahagyta – tette hozzá.

A bejegyzéséből kiderül, hogy a legtöbb esetben a tulajdonost szinte lehetetlen már felkutatni – sokszor tönkre ment cégek autóiról van szó. A tervek szerint a jobb állapotban lévő járműveket elárverezi a város, és ebből fedezik a keletkező költségek nagyrészét.

Az új rendelet életbelépése előtt is szállítottak el gépjárműveket a közterületről, ezeknek az autóknak a listáját ITT lehet megtekinteni.

fotó: Csőzik László Facebook-oldala / freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email