felho_nap_vegyes_idojaras

Felhők zavarják meg a napsütést, de esernyőre nem lesz szükség

felho_nap_vegyes_idojaras

Felhők zavarják meg a napsütést, de esernyőre nem lesz szükség

A fagyos reggelektől elköszönhetünk, újra tavasziasabb arcát mutatja az időjárás.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel, az északnyugati tájak kivételével napközben átmenetileg elvékonyodhat, csökkenhet a fátyolfelhőzet, de a déli óráktól nyugat felől ismét növekszik, vastagszik a felhőtakaró – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Délutánig csapadék nem várható, utána viszont a Dunántúlon, főleg annak nyugati felén, már helyenként előfordulhat kisebb eső, zápor. A változó irányú szél este az északnyugati területeken északnyugatira fordul és megélénkül, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul. Késő estére 2 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Országos előrejelzés csütörtök estétől péntek reggelig

Nyugat felől tovább növekszik a felhőzet, így az éjszaka második felében fokozatosan a keleti országrész felett is befelhősödik az ég. A Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében szórványosan előfordulhat kisebb eső, zápor.

A Dunántúlon egyre nagyobb területen északnyugati irányba fordul a szél és helyenként megélénkül, míg a Dunától keletre gyenge marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +10 fok között alakul, a kezdetben kevésbé felhős keleti tájakon csökkenhet a hőmérséklet fagypont közelébe.

Orvosmeteorológia

Meleg fronthatás érvényesül a nap folyamán, ami fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Ingerlékenység, sértődékenység többeknél tapasztalható.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email