Dani Gyöngyi

Szeretnék felrázni a fogyatékkal élőket

Dani Gyöngyi

Szeretnék felrázni a fogyatékkal élőket

A sport sokat segíthet a mozgássérült embereken, főleg ha tudják, hogy milyen lehetőségeik vannak - vallja az Érden élő paralimpikon, Dani Gyöngyi.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Legfrissebb podcastunkban Dani Gyöngyi, a már visszavonult kerekesszékes vívó volt a vendég, aki aktív pályafutása befejeztével sem szakadt el a sport világától.

A beszélgetésből kiderül, néhány éve létrehozta a Paraktív Alapítványt, melynek célkitűzése, hogy minél több sérült embert „rávegyenek” a mozgásra. Hiszen, mint tapasztalja, a fogyatékkal élő emberek nem állnak sorban, hogy sportoljanak. És nem feltétlen azért, mert nem is szeretnének, hanem mert nem tudják, milyen lehetőségeik vannak.

Dani Gyöngyi szerint ezzel pedig nem csupán az egyes emberek életét tudják boldogabb irányba terelni, hanem a társadalom sérült és ép tagjainak az integrációját is előre lehet mozdítani.

 

Az alapítvány a közeljövőben egyébként két programmal is várja az érdeklődőket. Március 23-án szombaton egy úgynevezett Tavaszindító Handbike túrát tartanak. Míg egy hónappal később, április 21-én az Érd Körbe városkerülő biciklis megmozduláson is részt vesznek, ahol szintén előkerülnek a speciális kerékpárok, azaz a handbike-ok, ahogy lesz kerekesszékes akadálypálya, valamint egy, a sérült emberek számára kifejlesztett sportágat, a boccia-t is megismerhetjük.

Fotó: ÉrdMost

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email