egyirányúPixabay

Egyirányúsítanák a Péter és Pál utcákat, várják a javaslatokat

egyirányúPixabay

Egyirányúsítanák a Péter és Pál utcákat, várják a javaslatokat

Aki szeretné elmondani a véleményét a tervezett forgalmirend-változásról, most megteheti.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Jelentős közlekedési változások várhatók a Péter és Pál utcákban: a tervek szerint mindkét utca egy irányúvá válna, ugyanis a Pál és a Sándor utcában lakók panaszkodtak, hogy (főként tanítási napokon) jelentősen megnőtt a gépjárműforgalom, ami mind az autós, mind a gyalogosforgalmat megnehezítette – számolt be az önkormányzat honlapja.

A városháza szakemberei szerint az érintett utcák egyirányúsítása jelenthet megoldást az átmenő forgalom csillapítására. A forgalom irányának megváltoztatásával a Pál, a Hunyadi és a Jókai utcában a gépjárművek száma várhatóan csökkenni fog.

Az önkormányzat a forgalmi rend megváltoztatását a lakossággal együttműködve, az ott élők, az arra közlekedők véleményét kikérve tervezte meg.

A Pál utca a Töhötöm utcától a Gellért utca felé, a Péter utca pedig a Gellért utcától a Töhötöm utca felé lenne egyirányú. A Hunyadi utca a Jókai utcától a Tompa utca felé, a Jókai utca a Sándor utcától a Tompa Mihály utcáig kerülne egyirányúsításra.

 

 

Az Erkel utca forgalmi rendjének megváltoztatását egyelőre nem javasolják, ennek lehetőségét az életbelépő módosításokat követő tapasztalatok, lakossági észrevételek birtokában, későbbi időpontban viszont érdemes felülvizsgálni – jegyzik meg.

A városvezetés újabb kört szeretne biztosítani a véleménynyilvánításra, ezért a város közösségi oldalán, ITT kommentben várják a véleményeket, javaslatokat. Ezek feldolgozása után születhet meg a végső döntés.

Forrás: Érd MJV közösségi oldala

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email