Dentist looking at dental x-ray plate in clinic

Török segítséggel érkezett műszaki erősítés a szakrendelőbe

Dentist looking at dental x-ray plate in clinic

Török segítséggel érkezett műszaki erősítés a szakrendelőbe

Új panoráma röntgen segíti a fogászati szakrendelést a Romicsban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az érdi szakrendelő fogászatán óriási kihasználtsággal működött a régi röntgengép, amely sokszor tört már borsot a dolgozók orra alá. Naponta előforduló jelenség volt, hogy épp a legrosszabbkor állt le, nehezítve a szakrendelés folytonosságát, gördülékenységét.

Tavaly döntött úgy az intézmény, hogy tovább nem tartható ez a helyzet, cserére van szükség. Mindez még rendben is lett volna, azonban több mint 10 millió forint pénzügyi forrást kellett találni ahhoz, hogy az új gépet beszerezzék.

Bárány Zsolt főigazgató az intézmény közösségi oldalán számolt arról a mesébe illő történetről, amelynek köszönhetően az új gép ingyenes beszerzése lehetővé vált.

„2023. október 6-án kaptunk egy udvarias bemutatkozó e-mailt a Török Együttműködési és Koordinációs Ügynökség Budapesti Programkoordinációs Irodájától (röviden TIKA), melyben felajánlották segítségüket egészségügyi eszközbeszerzés formájában”

– olvasható a bejegyzésben.

Alig egy hónappal később megtörtént a találkozó a TIKA képviselőivel. Ezután pedig felpörögtek az események, a Romics benyújtotta az ügynökségnek a pályázatot az új panoráma röntgen kapcsán, amelyet igen rövid idő alatt pozitívan elbíráltak és indították is a beszerzést.

Február 29-én pedig meg is érkezett az új berendezés, amely a beüzemelést követően március 4-én állt a lakosság szolgálatába, ezzel is minőségibb ellátást biztosítva az érdi és környélbeli betegeknek.

fotó: freepik.com / Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény Facebook

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email