napsutes_tavaszias_idojaras

Kiderült, mikor érkezik a lehűlés

napsutes_tavaszias_idojaras

Kiderült, mikor érkezik a lehűlés

Néhány fokot visszaesik a hőmérséklet, de a tél nem tér vissza.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A párásság, ködfoltok feloszlása után alapvetően napos időre számíthatunk a délnyugat felől növekvő fátyolfelhőzet és a kevés gomolyfelhő mellett – írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Ugyan a legtöbb helyen nem várható csapadék, egy-egy zápor kialakulása nem kizárt. A déli, délkeleti szelet csak néhol kísérik élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű. Késő estére többnyire 4 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Országos előrejelzés hétfő estétől kedd reggelig

Az ország déli, délnyugati felén több, északabbra kevesebb fátyolfelhőre lehet számítani. Csapadék nem várható. Foltokban kialakulhat párásság, köd. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között várható, de a derült fagyzugokban néhol fagypont környékére hűlhet a levegő.

Távolabbi kilátások

Az Időkép hosszabb távú előrejelzése szerint a hét második felétől lehűlés kezdődik, jelentős mennyiségű csapadékra pedig csak a hétvégén van esély. A héten összességében marad a tavaszias, de változékony időjárás.

fotó: Időkép

 

Orvosmeteorológia

Meleg jellegű fronthatásra számíthatnak az arra érzékenyek. Náluk felléphet többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak.

fotó: freepik.com

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email